Într-o postare pe Facebook, fostul prim-ministru susţine că prin mărirea pensiilor cu 40%, de la 1 septembrie, economia românească ar putea fi relansată.

În opinia celui care a condus şi Senatul, creşterea pensiilor în toamnă ar încuraja consumul de mărfuri şi servicii pentru a căror producere se creează locuri de muncă.

„Ştiu, o să fiu pus la colţ de oamenii sistemului, de politrucii Guvernului, de analiştii care îşi iau soldele de la pădure, de toţi neaveniţii care nu au creat un loc de muncă şi nu au plătit o chenzină în viaţa lor, dar realitatea este cea pe care v-o spun: mărirea pensiilor cu 40% poate fi una dintre cheile relansării noastre.

(…) Ştiu că orice om politic care, în această clipă, susţine mărirea pensiilor cu 40%, conform legii, este considerat un sinucigaş politic. Cine să aibă curajul să facă o asemenea propunere când aproape jumătate de milion de concetăţeni ai noştri şi-au pierdut locurile de muncă şi încă pe atâţia s-au întors din străinătate?

Se va face dreptate socială pentru mai mult de un milion de pensionari care trăiesc cu mai puţin de 800 lei pe lună.

(…) Aceşti bani suplimentari pe care îi vor încasa se vor întoarce rapid în economie, pentru că ei îşi vor cumpăra cele necesare traiului.

Banii lor vor întreţine focul producţiei de bunuri şi vor permite zecilor de mii români care astăzi stau în şomaj tehnic să se reîntoarcă la muncă.

Vor mai fi cel puţin alte 2,5 milioane de români care sunt acum cu pensii până în 1.500 lei şi care vor primi o sumă de bani care le va face viaţa mai bună.

Şi ei vor cheltui aceşti bani pe bunuri de strictă necesitate şi vor întoarce banii în economie.

A treia categorie este cea a celor care vor putea să economisească câteva zeci sau sute de lei în fiecare lună.

(…) O parte din aceşti bani pot fi atraşi prin titluri de stat cu o dobândă atractivă pentru a finanţa adevărata relansare economică.

El a menţionat că, în prezent, mai mult de un milion de români beneficiază de ajutor de şomaj tehnic.

A fost un ajutor social necesar în faţa unei crize care a îngheţat economiile. Dar aceşti oameni nu vor să stea acasă pe ajutor de şomaj.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE