Victima, Maria Cegolea, 42 de ani, s-a luptat cu mâinile, cu unghiile, poate cu ceva ascuțit, încercând apoi să se baricadeze în baie pentru a scăpa de furia soțului ei, Andrei Cegolea, moldovean, de 47 de ani, muncitor, bolnav de gelozie. Plin de furie, bărbatul a reuşit să intre peste femeie pe care a asfixiat-o cu un prosop.

După fapta comisă, acesta s-a  dus într-un șopron și s-a strangulat cu o frânghie pe care o cumpărase de curând.

Corpurile neînsuflețite au fost depistate de niște rude care au fost alertate de fiicele celor doi, care în acel moment se aflau în concediu, în Moldova.

„Mama nu mai suporta gelozia tatălui meu”, a spus fiica Nadia, de 23 de ani, care s-a întors a doua zi din Moldova cu sora ei.

„De multe ori a bătut-o chiar în fața noastră, iar mama nu avea de gând să îl denunțe. Am crezut că este suficient să-l scoatem din casă pentru a-l liniști. Venea la noi în fiecare zi, avea și el chei. Ultima dată când am vorbit cu mama era cu o seară înainte. Nu se simțea în pericol.”, a mai adăugat ea.

Prietena Mariei, Cornelia, o româncă , îngrijitoare la Pesaro, știa despre problemele din familie. „Biata meu prietenă, se temea că o va ucide. Uneori spunea că nu mai trăiește din cauza geloziei soțului ei. Dar nu l-a denunțat pentru că ar fi fost o rușine pentru cultura noastră. Noi femeile suntem obișnuiți să suferim în tăcere. ”, a spus românca, potrivit gazetaromaneasca.com