Evenimentul Zilei > International > Cutremur pe scena politică înternațională. Fostul președinte a fost arestat. Ce acuzații i se aduc
Cutremur pe scena politică înternațională. Fostul președinte a fost arestat. Ce acuzații i se aduc

Cutremur pe scena politică înternațională. Fostul președinte a fost arestat. Ce acuzații i se aduc

Alejandro Toledo, fostul președinte al Peru, a fost arestat, marţi, în Statele Unite. Acesta ar putea fi extrădat în Peru, a anunţat ministrul peruvian al Justiţiei.

Toledo, fost președinte al Peru între 2001 şi 2006, este acuzat pentru că ar fi primit o mită de 20 de milioane de dolari de firma braziliană de construcţii Odebrecht în schimbul unui contract public, informează Reuters.

Toledo, în vârstă de 73 de ani, a fost arestat în California. Acesta a negat acuzațiile care i se aduc iar avocatul său, Heriberto Benitez, a declarat pentru postul local de radio RPP că fostul preşedinte nu a avut parte de un proces corect.

Ministrul peruvian al Justiţiei, Vicente Zeballos, a declarat că Toledo va participa la o primă audiere săptămâna aceasta pentru a se stabili dacă va fi reţinut pe durata procesului.

„Extrădarea ar putea dura aproximativ un an. Guvernul este implicat într-o luptă împotriva corupţiei”, a declarat Zeballos.

Pentru Peru, corupția este un subiect destul de delicat, mai mulți politicieni fiind acuzați în acest sens. Fostul preşedinte Pedro Pablo Kuczynski a fost arestat în același dosar care îl vizează pe Toledo.

De asemenea, un alt fost preşedinte, Alan Garcia, s-a sinucis pentru a nu fi arestat, acestuia aducându-i-se acuzații de luare de mită

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.