Toledo, fost președinte al Peru între 2001 şi 2006, este acuzat pentru că ar fi primit o mită de 20 de milioane de dolari de firma braziliană de construcţii Odebrecht în schimbul unui contract public, informează Reuters.

Toledo, în vârstă de 73 de ani, a fost arestat în California. Acesta a negat acuzațiile care i se aduc iar avocatul său, Heriberto Benitez, a declarat pentru postul local de radio RPP că fostul preşedinte nu a avut parte de un proces corect.

Ministrul peruvian al Justiţiei, Vicente Zeballos, a declarat că Toledo va participa la o primă audiere săptămâna aceasta pentru a se stabili dacă va fi reţinut pe durata procesului.

„Extrădarea ar putea dura aproximativ un an. Guvernul este implicat într-o luptă împotriva corupţiei”, a declarat Zeballos.

Pentru Peru, corupția este un subiect destul de delicat, mai mulți politicieni fiind acuzați în acest sens. Fostul preşedinte Pedro Pablo Kuczynski a fost arestat în același dosar care îl vizează pe Toledo.

De asemenea, un alt fost preşedinte, Alan Garcia, s-a sinucis pentru a nu fi arestat, acestuia aducându-i-se acuzații de luare de mită