Cutremur la Timişoara

Cutremur la Timişoara

Un cutremur de 3,1 pe Richter s-a produs, în această dimineaţă, la câţiva kilometri distanţă de Timişoara, la ora 7.43. Este primul cutremur care s-a produs chiar la periferia Timişoarei, zonele obişnuite pentru astfel de mişcări telurice din judeţ fiind Banloc-Parţa.

Zona Banloc-Parţa a înregistrat trei cutremure mai importante în 50 de ani: un seism cu magnitudinea de 5,7 grade, în 1959, la Şag-Parţa, de 5,5 grade în 1991, la Babloc, şi la Moşniţa, de 3,2 grade, în anul 2000. Despre seismul din această dimineaţă, Dan Rău, directorul Observatorului Seismologic Timişoara, a declarat, pentru Agerpres, că "a fost un cutremur de suprafaţă, pe care noi l-am localizat în zona Chişoda, la periferia Timişoarei, la o adâncime de 7 km. Cutremurul a avut o intensitate de 3,1 grade pe scara Richter şi magnitudinea epicentrală de 2 grade pe Mercali".

Acesta este primul cutremur care s-a produs chiar la periferia Timişoarei. Rău mai spune că seismul nu va atrage altele și că a fost unul ușor. "A fost un cutremur minor, noi înregistrăm foarte multe astfel de mişcări ale scoarţei pământulu din zona Banatului, dar este neobişnuit faptul că acesta s-a produs într-o zonă locuită, și de aceea a fost resimţit de foarte multă lume", a adăugat Dan Rău.

Cutremurul înregistrat la Timișoara este replica unui seism care s-a produs în Banatul Sârbesc, şi a cărui putere a fost de 3,8 grade pe scara Richter.

Ne puteți urmări și pe Google News