Evenimentul Zilei > Politica > CUTREMUR la Cotroceni! „Iohannis, SUSPENDAT pentru 7 zile”. Planul neștiut al Coaliției de guvernare
CUTREMUR la Cotroceni! „Iohannis, SUSPENDAT pentru 7 zile”. Planul neștiut al Coaliției de guvernare

CUTREMUR la Cotroceni! „Iohannis, SUSPENDAT pentru 7 zile”. Planul neștiut al Coaliției de guvernare

Suspedarea președintelui Klaus Iohannis revine în prim plan. Social-democrații propun un nou plan în acest sens, iar discuțiile vor fi purtate în Comitetul Executiv al PSD.

Deputatul Cătălin Rădulescu propune suspendarea președintelui Iohannis fără organizarea unui referendum.

„Preşedintele îşi bate joc de coaliţia aflată la putere într-un fel care nu s-a întâmplat în ultimii 25 de ani în România, iar noi nu facem absolut nimic. Noi trebuie să îl suspendăm imediat, imediat, pe o perioadă de şapte zile, timp în care cel care îi ia locul să poată să facă, să numească miniştri, să revoce procurorul general, să numească procurorul şef la DNA, să promulge legile care trebuie promulgate, pe care dânsul le ţine şi îşi bate joc de ele, cum a fost Codul Penal, Codul de Procedură, legile justiţiei, după care să îl cheme pe domnul Iohannis, preşedinte de drept nemeritat în România, ales cum a fost ales, să i se dea înapoi mandatul după şapte zile şi să spună: poftim, domnule preşedinte. De acum încolo de fiecare dată când vei face acelaşi lucru, te vom suspenda de fiecare dată câte şapte zile, ca să înveţi minte că dumneata nu te joci cu Constituţia”, a precizat Cătălin Rădulescu, potrivit Digi24.ro.

Pe de altă parte, preşedinte PSD Vaslui Dumitru Buzatu a adresat un îndemn la adresa Coaliţiei de guvernare să nu-i ofere președintelui Iohannis „satisfacţia unei suspendări”.

„Preşedintele Klaus Iohannis speră că până la urmă Coaliţia guvernamentală va proceda la suspendarea sa şi eu sper, este părerea mea, ca cei care sunt astăzi în Coaliţia majoritară, PSD şi ALDE, să continue să aibă aceeaşi atitudine faţă de preşedinte şi să nu-i dea satisfacţia, să nu-i ofere satisfacţia unei suspendări”, a spus Dumitru Buzatu.