Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în România, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Ce magnitudine a avut
Cutremur în România, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Ce magnitudine a avut

Cutremur în România, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Ce magnitudine a avut

O nouă activitate seismică a fost înregistrată în țara noastră.

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter a fost înregistrat în România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora locală 0:21, în judeţul Vrancea, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a fost unul de suprafaţă şi a avut loc la o adâncime de 15 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 71 km Est de Braşov, 91 km Nord-Est de Ploieşti, 102 km Sud de Bacău, 122 km Vest de Galaţi, 123 km Nord-Vest de Brăila şi 143 km Nord de Bucureşti.

Tot în judeţul Vrancea s-a mai produs în această noapte, la ora locală 0:04, un cutremur slab cu magnitudinea de 2,8 şi la o adâncime de 84 de kilometri.

De la începutul lunii august, în țara noastră au avut loc 27 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter.

Cel mai important seism din acest an s-a produs la data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

„În ultima perioadă s-au produs cutremure în jurul magnitudinii de 3 sau și mai mici. E o activitate normală a zonei Vrancea, cam la 2 ani se produce un cutremur între 5 grade și 6 grade pe Richter. Practic, această activitate a zonei Vrancea se încadrează în activitatea normală pentru regiune.

Dacă s-ar produce un cutremur de 7 grade Richter în zona Vrancea la o adâncime de, să zicem, 100 de kilometri, sigur, sunt afectate blocurile care au mai trecut prin alte cutremure anterioare, cum sunt cele din 1990, 1986, 1977, care nu au fost consolidate. E posibil să fie afectate și alte clădiri care nu au fost afectate în urma cutremurului din 1977 și peste care au trecut 50 de ani. Cutremurele care produc pagube mari sunt cele peste 7,2”, spunea Constantin Ionescu, directorul general al INFP, la Digi 24.


Cutremur în România, noaptea trecută. Unde a fost resimțit

Cutremur în România. INFP s-a sesizat imediat. Ce magnitudine au înregistrat aparatele?


 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: