Evenimentul Zilei > International > Cutremur în Mexic. S-au înregistrat 6,1 grade pe scara Richter
Cutremur în Mexic. S-au înregistrat 6,1 grade pe scara Richter

Cutremur în Mexic. S-au înregistrat 6,1 grade pe scara Richter

Un cutremur cu o mnagnitudine de 6,1 grade pe scara Richter, a lovit coasta Mexicului în această dimineață, la ora 4.55 (BST), anunță United States Geological Survey (USGS).

Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 55 de mile vest-sud-vest de Cihuatlan, în statul Jalisco și, conform USGS, a avut loc la o adâncime de 10 kilometri.

Luis Felipe Puente, șeful agenției de protecție civilă din Mexic, a declarat pe Twitter că nu fost rapoarte de daune și că seismul s-ar fi simțit ”ușor”. De asemenea, instituția pe care o conduce va continua monitorizarea situației.

Activitatea seismică este obișnuită în Mexic datorită faptului că se află pe deasupra Cercului de foc. Regiunea cuprinde un lanț de vulcani și zone de intense activitățib tectonice, de-a lungul coastei Pacificului. Este de menționat că majoritatea cutremurelor din lume au loc în cercul de foc, zona grupând mai mult de 450 de vulcani și 75% din munții activi ai focului din lume.

Două cutremure devastatoare au lovit Mexicul în septembrie 2017. Atunci, peste 300 de persoane au murit în urma seismului cu magnitudinea de 8,1 grade.