Evenimentul Zilei > International > Cutremur în lumea afacerilor. A fost arestat pe aeroport!
Cutremur în lumea afacerilor. A fost arestat pe aeroport!

Cutremur în lumea afacerilor. A fost arestat pe aeroport!

Dmitri Mazurov,,fostul proprietar al rafinăriei Antipinsky, cel mai mare producător independent de petrol din Rusia, a fost arestat la Moscova, a anunţat duminică compania într-un comunicat, transmite luni Reuters.

Grupul New Stream a informat că şeful său, Dmitri Mazurov, a fost arestat sâmbătă de către Comisia de anchetă pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, în momentul revenirii sale în Rusia.

Conform comunicatului grupului care a deţinut anterior rafinăria, Mazurov este suspect într-un caz de fraudă. New Stream nu a oferit informaţii suplimentare.

Luna trecută, SOCAR Energoresurs, o societate mixtă, formată din cel mai mare creditor al Rusiei, Sberbank, şi un grup de investitori, a achiziţionat o participaţie de 80% la rafinăria Antipinsky. Sberbank este principalul creditor al fabricii.

Rafinăria, care are o capacitate anuală de 9 milioane de tone, şi-a anunţat falimentul în luna mai, la câteva săptămâni după ce un tribunal din Londra a ordonat blocarea activelor sale ca răspuns la un proces intentat de o casă de tranzacţionare.

Datele instanţei britanice indică creanţe în valoare de 346.5 miliarde de ruble (5.5 miliarde de dolari).

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News