Evenimentul Zilei > International > Cutremur extrem de puternic! Spitalele sunt în alertă maximă! Panică pe străzi
Cutremur extrem de puternic! Spitalele sunt în alertă maximă! Panică pe străzi

Cutremur extrem de puternic! Spitalele sunt în alertă maximă! Panică pe străzi

Un cutremur important a fost înregistrat, vineri, în Indonezia. Mișcarea s-a simțit în capitala Jakarta, dar și în insula Java, iar locuitorii s-au panicat.

Un cutremur extrem de puternic, ce a avut magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, s-a produs vineri după-amiază în largul insulei Java din Indonezia şi a făcut să se clatine clădirile înalte din capitala ţării, Jakarta.

Panică în capitala Jakarta, din cauza mișcării seismice care a avut o magnitudine de 6,7 grade pe scara Richter. Am fost foarte speriată, cutremurul s-a produs dintr-o dată

Locuitorii din Jakarta au fost cuprinşi de panică şi şi-au părăsit locuinţele în mare grabă, însă autorităţile locale nu au raportat deocamdată victime omeneşti şi nici pagube materiale.

„Am fost foarte speriată, cutremurul s-a produs dintr-o dată şi a fost foarte puternic”, a declarat o bonă din Jakarta, Ani, în vârstă de 38 de ani. „Când am simţit că locuinţa începe să se clatine, l-am luat repede în braţe pe copilul angajatorului meu şi am fugit pe scări”, a mai adăugat femeia.

Seismul s-a produs la ora locală 16:05, iar epicentrul său a fost situat la 52 de kilometri sud-vest de oraşul Sumur din provincia Banten, în apropiere de Jakarta, la o adâncime de 10 kilometri, conform Agerpres.

Cutremurul a fost resimţit şi în provincia West Java şi în Lampung, pe insula Sumatra. Agenţia de meteorologie din Indonezia (BMGK) a anunţat că acest seism nu a avut forţa necesară pentru a provoca un tsunami.

Indonezia, o țară ce se află într-o zonă sensibilă, expusă la multe cutremure

Indonezia se află în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă cu o puternică activitate seismică, unde mai multe plăci tectonice ale Pământului se intersectează şi provoacă un număr mare de cutremure şi evenimente vulcanice.

Luna trecută, un seism cu magnitudinea 7,4 s-a produs în partea estică a Indoneziei, declanşând la acea vreme o alertă de tsunami şi obligându-i pe rezidenţi să îşi părăsească locuinţele în mare grabă, dar care a provocat doar pagube materiale minore.