CUTREMUR de 6,8 grade Richter, în Japonia: Cinci persoane au fost ÎNGROPATE de casele prăbușite, iar mai multe sunt RĂNITE. Oficial: "Este unul din cele mai puternice din ultimii 100 de ani"

CUTREMUR de 6,8 grade Richter, în Japonia: Cinci persoane au fost ÎNGROPATE de casele prăbușite, iar mai multe sunt RĂNITE. Oficial: "Este unul din cele mai puternice din ultimii 100 de ani"

Un puternic seism cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs sâmbătă în prefectura Nagano din Japonia și a zguduind violent un perimetru extins timp de peste 10 secunde, mai multe persoane fiind rănite, potrivit agenției naționale de meteorologie și unor martori citați de media locale. Potrivit unui seismolog al agenției de meteorologie, acesta este unul din cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani în această regiune. Seismul a avut mai multe replici, dintre care una de 4,3 grade.

"Cinci persoane au fost prinse sub dărâmături, după ce patru case au fost distruse în localitatea Hakuba", a transmis postul de televiziune NHK, citând serviciile de intervenție din provincia Nagano, relatează Agerpres.

Una dintre persoanele de sub dărâmături a fost scoasă, iar echipele de salvare încercau să le găsească și pe celelalte patru, despre care nu aveau încă nicio informație, potrivit aceleiași surse. Este posibil ca și alte persoane să fi fost de asemenea rănite în aceeași localitate.

"Am creat imediat o celulă de criză pentru a aduna informații. Premierul a cerut să se depună toate eforturile pentru ca prioritățile să fie acțiunile de salvare și securitatea cetățenilor", a comentat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unor informații, există de asemenea răniți și în orașul Omachi. Alte patru persoane ar fi fost rănite în orașul Nagano.

"Este unul din cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani în această regiune luând în considerare magnitudinea, precedentul datând din 1987", a explicat, într-o conferință de presă, un seismolog al agenției de meteorologie.

Cutremurul s-a produs la ora locală 22.08 (13.08 GMT) la o adâncime de doar 10 kilometri, provocând pene de curent și întreruperea unei părți a traficului feroviar. Nu a fost emisă atenționare de tsunami.