Evenimentul Zilei > International > Cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7, în Mexic: cel puţin trei morţi
Cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7, în Mexic: cel puţin trei morţi

Cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7, în Mexic: cel puţin trei morţi

Un puternic cutremur de pământ cu magnitudinea 6,7 a lovit statul Guerrero din sudul Mexicului, aseară, şi a zguduit violent capitala, unde mulţi locuitori s-au grăbit să iasă pe stradă, relatează BBC.

UPDATE: Un băieţel de 11 ani a murit după ce un acoperiş s-a prăbuşit peste el, în oraşul Iguala, un bărbat a decedat în condiţii similare în orăşelul Ixcateopan, iar a treilea persoană a murit după ce o stâncă a căzut peste maşina sa, pe autostrada Ciudad de Mexico – Acapulco, a anunţat Humberto Calvo, secretar adjunct al agenţiei pentru protecţia civilă din statul Guerrero.
Cutremurul s-a produs la 19.47 ora locală (3.47 ora României) şi epicentrul său a fost localizat în statul Guerrero, la 166 de km sud-vest de Ciudad de Mexico, a anunţat Institutul de studii geologice al Statelor Unite (USGS), cu sediul la Miami. Nicio victimă sau pagube materiale nu au fost raportate la o oră după cutremur.

Preşedintele Felipe Calderon a emis imediat un mesaj pe contul său de pe Twitter: "Nu s-au semnalat încă pagube importante, dar acestea sunt informaţii preliminare. Dacă aveţi cunoştinţă despre pagube, vă rugăm să ne nformaţi". În capitala mexicană mulţi locuitori care participau la evenimentele organizate de companii cu ocazia sărbătorilor de Crăciun au abandonat în grabă clădirile din centrul oraşului, pe fondul strigătelor de alarmă pentru a ajunge în stradă.

Pene de curent au aruncat unele cartiere ale capitalei în beznă şi reţelele de telefonie mobilă au fost suprasolicitate, dar totul a revenit la normal în câteva minute.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News