Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur. Ce au înregistrat seismografele? INFP a publicat datele imediat
Cutremur. Ce au înregistrat seismografele? INFP a publicat datele imediat

Cutremur. Ce au înregistrat seismografele? INFP a publicat datele imediat

Un nou cutremur lovește România în zorii zilei de joi. Seismul a fost înregistrat în județul Buzău.

Un cutremur cu magnitudinea de 3.2 grade a fost înregistrat de seismografele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, la ora 05:54, în județul Buzău, arată INFP.

Conform sursei seismul a avut loc la coordonatele 45.60 N ; 26.38 E, la 140 kilometri adâncime.

Cutremurul a avut loc la 61 km E de Brașov, 77 km N de Ploiești, 115 km S de Bacău, 130 km V de Brăila, 131 km V de Galați, 131 km N de București, 145 km NE de Pitești, 175 km E de Sibiu, și 198 km SV de Iași.


Un cutremur puternic, cu magnitudine 5, s-a produs în România pe data de 25 aprilie 2020, fiind cel mai puternic seism din acest an.

Constantin Ionescu, directorul Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a făcut câteva declarații în legătură cu evenimentul.

„Deocamdată nu au fost replici. Nici o replică mai mică nu a fost, cu magnitudine de două grade, să zicem. Dar au mai fost în zona respectivă cutremure de suprafaţă şi nu au produs replici.

Intensitatea în epicentru a fost de 5-6 grade Mercali iar cutremurul s-a simţit cu aceeaşi intensitate pe o rază de 30 de kilometri faţă de epicentru şi a scăzut în intensitate cu cât distanţa s-a mărit faţă de epicentru”, a declarat Constantin Ionescu