Evenimentul ZileiActualitateCursuri suspendate cu ocazia vizitei Papei Francisc în România!

Cursuri suspendate cu ocazia vizitei Papei Francisc în România!

Cursuri suspendate cu ocazia vizitei Papei Francisc în România!
Toate școlile din Capitală își vor suspenda vinerea viitoare, pe data de 31 mai, cursurile, în contextul vizitei Papei Francisc în România. O parte dintre acestea, însă, vor fi închise și joi, pentru ca organizatorii să poată asigura măsurile de siguranță necesare pentru traseul Suveranului Pontif.

Poliția Capitalei a propus această soluție, iar primarul general, Gabriela Firea, a făcut declarații cu privire la aceasta.

„Vom mai avea mai multe şedinţe de organizare pentru ca fiecare detaliu să fie pus la punct şi să nu existe niciun impediment pe toate coordonatele, fie că vorbim despre securitate, despre siguranţa cetăţenilor, despre organizara condiţiilor de organizare, a restricţiilor de trafic, a asigurării serviciilor medicale sau a celor de asistenţă social”, a declarat Gabriela Firea.

Totodată, aceasta a vorbit și despre organizare:

„ În ceea ce privește organizarea propriu-zisă pentru zilele de 30 și 31, până pe 2 iunie  în colaborare cu Inspectoratul Școlar General care a discutat cu Federațiile Cadrelor Didactice și asociațiile de părinți, s-a convenit asupra unei soluții agreate de toți cei implicați, tocmai pentru a nu fi reproşuri sau discuţii, astfel încât având în vedere restricţiile de securitate şi de circulaţie că în zilele de 30 și 31 mai, cursurile din grădinițe, școli și licee, de pe traseul principal al suveranului Pontif să fie suspendată, cât și unitățile de învățământ de pe o rază de 1,2 km adiacentă traseului oficial.

Concret Inspectoratul Şcolar va transmite fiecărei unităţi de învăţământ vizate, decizia de a se închide cursurile.

Iar în ceea ce priveşte celelalte unităţi de învăţământ care nu sunt direct afectate de acest traseu oficial, de securitate şi de organizare şi de restricţii de trafic şi circulaţie, dar care pot fi afectate prin amploarea acestui eveniment şi prin faptul că în Bucureşti vor veni mii de pelerini, decizia de suspendare a cursurilor rămâne la latitudinea membrilor consiliilor de administraţie”, a mai spus Firea.

În acest context, inspectorul școlar general, Ioana Neacșu a ținut să precizeze că vor fi suspendata cursurile în toate cele 420 de unități de învățământ din Capitală și că pentru vizita Papei se vor lua „măsuri differentiate în școlie din București”.

Poliția Capitalei va contribui cu 2.000 de polițiști și 1.800 de jandarmi, dar se vor implica și polițiștii locali.

„Poliția Capitalei va participa cu 2.000 de polițiști la vizita Papei. Suntem total pregătiți pentru această misiune”, a declarat șeful Poliției Capitalei, Ciprian Miron.

 

 


Accesează: