Cursuri gratuite de tangou, la Mamaia

Cursuri gratuite de tangou, la Mamaia

„Veniţi să vedeţi şi să învăţaţi tangouri argentiniene de la mama lor“, îi invita un localnic pe turiştii din Mamaia.

Zeci de turişti s-au adunat astfel la scena în aer liber din zona Cazino pentru a vedea minunea.   Artişti plătiţi din taxa de barieră

Cel puţin 100.000 de euro „l-a costat“ pe Radu Mază re transportul în ţară, găzduirea şi onorariul pentru spectacolele artiştilor argentinieni din Buenos Aires. Banii vin din „taxa de barieră“.

„I-am ales pentru că reprezintă ceva frumos, exotic, ceva apropiat sufletului nostru, sunt latini şi dau un spectacol foarte sentimental, foarte cald şi plăcut pentru perioada de vacanţă“, explică Mazăre, îndrăgostit declarat de muzica latină.   „Am început de la 8 ani într-un cor din Mar Del Plata, dar de cinci ani mă dedic tangoului“, spune Melina Liberati, solista grupului. Pe lângă cele două perechi de dansatori latini, Primăria Constanţa a convins şi un dirijor celebru în Argentina să vină în România. Jose Maria Ulla, care a studiat în Europa cu un maestru român, a fost director la Milano şi este profesor asociat în Cehia. „La orchestra din Mar del Plata dirijez însă de la început, atunci când s-a format special pentru Astor Piazzolla“, se mândreşte Jose Maria Ulla.   Artiştii din Buenos Aires au încântat publicul de la primul spectacol, ţinut joi seara. „Urmăresc spectacolul de 5 minute, sunt din Argentina? Nu-mi vine să cred“, se minuna un turist danez. Spectacolele vor avea loc până pe 1 septembrie, în zonele Cazino şi Perla, din Mamaia.

Ne puteți urmări și pe Google News