Curele de slabire, risc de cancer la prostata

Curele de slabire, risc de cancer la prostata

Specialistii inca nu stiu cu siguranta de ce unii barbati au cancer la prostata si altii nu.

Intrebare. Varsta, rasa si istoria familiala au rolul lor. Este posibil ca programele de slabit sa aiba si ele un impact?

Studiul s-a desfasurat pe 69.991 de barbati, toti avand peste 50 de ani. Mai mult de 5.000 dintre ei s-au imbolnavit de cancer la prostata in decursul a zece ani.

Barbatii care au pierdut cinci kilograme in aceasta perioada au prezentat un risc cu 42% mai mare de a se imbolnavi de cancer la prostata decat cei care si-au mentinut greutatea. De asemenea, s-a mai observat o legatura intre cresterea in greutate si agresivitatea cancerului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine ar putea beneficia de pe urma studiului? Barbatii mai in varsta, care sunt afectati mult mai des de cancer de prostata decat de cancer la piele. Cancerul la prostata este diagnosticul intalnit la un barbat din sase, de obicei cu varste de peste 65 de ani.

Retineri. Studiul s-a bazat pe analizele facute de participantii la studiu in cei zece ani supusi atentiei. Nu s-au luat in considerare variatii de greutate intalnite anterior in viata.

Unde gasesti studiul? In numarul din ianuarie al revistei "Epidemiologia cancerului" si pe site-ul http://cebp.aacrjournals.org.