Evenimentul Zilei > Actualitate > Curaj nebun! Un adolescent de 18 ani a îmblânzit un rinocer de 2,5 tone
Curaj nebun! Un adolescent de 18 ani a îmblânzit un rinocer de 2,5 tone

Curaj nebun! Un adolescent de 18 ani a îmblânzit un rinocer de 2,5 tone

La vârsta fragedă de numai 18 ani, Alessandro Belluci, un tânăr italian provenit dintr-o familie de mari artişti a pus cu “botul pe labe” un mastodont “învelit” într-o armură plină de muşchi.

Odată ce privirile se intersectează, sângele îţi îngheaţă instantaneu, te domină într-o secundă. Instinctual îţi vine s-o rupi la fugă. Fizicul său impresionant ar da emoţii oricărui adversar, însă, cel care îi face faţă cu brio este Alessandro Bellucci, un italian pursânge. Deşi cântăreşte două tone şi ceva Kunta, singurul rinocer alb rămas în “Lumea Circului”, îşi ascultă dresorul de numai 18 ani precum un copil mama.

Tânărul cochetează cu această frumoasă meserie de la vârsta de trei ani. Tainele dresurii i-au fost împărtăşite de părinţii lui mai întâi cu cai, apoi cu zebre, iar când a mai crescut puştiul alerga în spectacole cu elefanţi şi zebre. A urmat rinocerul. O femelă impunătoare de 33 de ani. A fost clădită să fie artistă. “Nu este greu să dresezi un astfel de animal dacă o faci cu pasiune. Se ataşează repede de oamenii care au grijă de el. Kunta este o adevărată artisă. Când nu intră în spectacol e tristă, când aude muzica şi ropotele de aplauze e fericită. Mănâncă morcovi, mere, tărâţe de grâu, dar cel mai mult îi place ceapa.”, ne-a spus Alessandro Bellucci.

Tânărul dresor poate fi admirat la spectacolele de la Circ & Variete Globus Bucureşti, în diferite numere de dresură, alături de părinţii Yvette şi Mario Bellucci, nume sonore în domeniul circului.

Anul acesta sub cupola Circ & Variete Globus Bucureşti au debarcat în noua stagiune “Arca lui Noe” cele mai exotice patrupede: dromaderi, elefanţi, girafe, lame, maimuţe, cai  şi un rinocer.

În weekend-ul acesta este ultimul spectacol pe anul 2015, sâmbătă de la orele 15.00, iar duminică, de la orele 11.00 şi 15.00.  Pe 9 ianuarie 2016 artiştii se întorc acolo unde le este locul şi unde se simt ei cel mai bine: pe scenă. 

Cei care vor trece pragul Circ & Variete Globus Bucureşti vor avea plăcuta surpriză să constate că sala s-a mărind ajungându-se la 1.850 de locuri. Preţul biletelor este cuprins între 25 şi 60 de lei.