Evenimentul Zilei > Actualitate > Cupa Mondială de Rugby: „All Blacks” au făcut instrucţie cu Tonga
Cupa Mondială de Rugby: „All Blacks” au făcut instrucţie cu Tonga

Cupa Mondială de Rugby: „All Blacks” au făcut instrucţie cu Tonga

Echipa Noii Zeelande a câştigat meciul de deschidere al Cupei Mondiale de rugby, turneu al cărui ţară gazdă este, cu o victorie clară în faţa reprezentativei din Tonga. "All Blacks" caută primul succes la Mondiale după cel obţinut la prima ediţie, în 1987.

Gazdele au făcut legea în prima parte, când s-au desprins la 29-0, după eseurile reuşite de Israel Dagg şi Richard Kahui. Tonga a punctat pe tabelă prima dată prin Kurt Morath, care a executat o lovitură de pedeapsă în finalul primei reprize.

Jerome Kaino a marcat al cincilea eseu al Noii Zeelande, înainte ca Alisona Taumalolo să pună şi el mingea în terenul de ţintă al gazdelor. Ma’a Nonu a închis meciul cu un eseu pentru "All Blacks", care a câştigat cu scorul final de 41-10. Partida s-a disputat în faţa a 60.000 de fani, pe stadionul Eden Park.

Eterni favoriţi la câştigarea Cupei Mondiale, rugbiştii neo-zeelandezi au câştigat o singură dată trofeul Webb Ellis, în 1987. Cu toate că nu au pierdut niciodată în faza grupelor la Mondiale, Noua Zeelandă a fost învinsă de mai multe ori, surprinzător, în faza eliminatorie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News