Evenimentul Zilei > Actualitate > Cunoscut medic, vești proaste pentru elevi. Vacanța de primăvară trebuie petrecută în izolare
Cunoscut medic, vești proaste pentru elevi. Vacanța de primăvară trebuie petrecută în izolare

Cunoscut medic, vești proaste pentru elevi. Vacanța de primăvară trebuie petrecută în izolare

Un cunoscut medic bucureștean le recomandă elevilor să evite excursiile sau ieșirile în spațiile publice în vacanța de primăvară ce urmează.

Elevii trebuie să rămână cât mai mult în casă, în vacanța de primăvară. Un cunoscut medic bucureștean susține că cele patru săptămâni de vacanță care urmează trebuie petrecute, de elevi, mai mult în izolare, la domiciliu. Aceste recomandări sunt pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, atrage atenţia că vacanţa care urmează nu este o perioadă „de mers încolo şi încoace”. Este o vacanță „de stat în casă cât mai mult”. Medicul a precizat că cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirusul au apărut la cei care au mers în concediu.

„Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro. Și de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior, pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie. Și nu se termină numai dacă că cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a afirmat Simin Aysel Florescu, într-o emisiune la Digi 24.

„Vin infectaţi din concediu, acolo e problema”

Managerul interimar al Spitalului „Victor Babeş” a subliniat că cei mai mulți dintre pacienții COVID-19, care ajung la spital, confirmă că s-au îmbolnăvit în concediu. Aceasta deoarece în vacanță, oamenii tind să se relaxeze mai mult și să ignore din măsurile de protecție.

„Cred că pot să spun că probabil mai mult de jumătate din cazuri din pacienţi care s-a infectat în concedii, mergând în concedii. În concedii, adică în grupuri cu prieteni sau familie, în diverse locuri. Laşi garda jos, te bucuri să fii cu familia sau cu prietenii. E un sentiment foarte normal. Dar în acest context e suficient unul dintre ei să fie bolnav şi i-a îmbolnăvit pe toţi. (…) Deci foarte mulţi dintre ei se infectează şi vin infectaţi din concediu, acolo e problema”, a mai declarat medicul Florescu.

Simin Florescu a precizat că este posibil ca pentru a împiedica răspândirea virusului, medicii să aibă nevoie de o carantină națională. Aceasta pentru că mulți dintre oameni nu respectă regulile care și restricțiile sanitare.

„Din păcate, mulţi din concetăţenii noştri aleg să nu respecte niciuna dintre regulile care ne-ar scăpa de acest lockdown, acolo este problema. Dacă vor continua aceste întruniri pe care le vedem tot timpul în acest locuri: cluburi, restaurante, petreceri ilegale… da, de asta spun că, dacă s-ar respecta regulile impuse, nu s-ar ajunge la lockdown”, a adăugat medicul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.