Oamenii spun că altercația a pornit de la neînțelegeri legate de desemnarea viceprimarului, în urma alegerilor din 5 iunie. Că ar fi trebuit făcută o alegere între PSD și PMP; și că vineri, la negocieri nu s-ar fi ajuns la o concluzie agreată, iar apoi disuțiile aprinse au continuat la birt.

Poliția Caraș Severin susține că ”a izbucnit o altercație între mai multe persoane, pe fondul consumului de alcool, în localul din sat”. Purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș Severin, Laura Iancu, arată că ”a izbucnit o altercație în stradă, pe fondul unor injurii grave aduse, cu efect în comunitate”.

Cert e că lumea a sărit la bătaie. Fostul consilier local Galescu, 47 de ani, a fost lovit cu pumnul de un tânăr de 27 de ani, Mihai Benghia. În urma loviturii, bărbatul a căzut și s-a lovit cu capul de caldarâm, iar după câteva ore, a decedat la Spitalul Municipal Caransebeș.

Tot acolo a ajuns și agresorul pe numele căruia a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Benghia a fost înjunghiat de un alt tânăr din Domașnea, în zona abdominală. A fost luat de Ambulanță, dus la spital și operat de urgență, dar starea lui este critică, arată autoritățile.

În prezent, procurorii audiază martori și fac cercetări la fața locului.

Citește și: