Cumnatul lui Ricardo este amic cu superstarul Kaka!

Cumnatul lui Ricardo este amic cu superstarul Kaka!

Fost coleg la FC São Paulo cu celebrul fotbalist de la Real Madrid, brazilianul Alex Leandro Sousa Santos, cumnatul lui Ricardo, bate mingea în cartierul Berceni.

Marţi după-amiază, cu câteva ore înaintea marelui meci Barcelona - Real Madrid, scor 1-1, în care superstarul Kaká a fost titular la "galactici", un brazilian debuta la divizionara C Phoenix Ulmu, în meciul cu ACS Berceni.

O coincidenţă interesantă, de puţini ştiută, în condiţiile în care fostul "Balon de Aur" din 2007 şi sud-americanul pripăşit prin România au fost cândva prieteni şi ţin legătura unul cu altul.

Brazilianul bucureştean se numeşte Alex Leandro Souda Santos şi este cumnatul lui Ricardo, fotbalistul dat ieri afară de Steaua. Alex a revenit marţi pe teren după o perioadă de un an şi jumătate, timp în care a fost accidentat, iar Kaka reapărea în primul "11" al Realului tot după ce a depăşit diverse probleme medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

"A învăţat fotbal de la noi"

Povestea lui Alex poate fi lesne transpusă într-o telenovelă de succes. La doar 26 de ani, brazilianul a trecut prin multe încercări. A început fotbalul la FC São Paulo, iar la 19 ani a plecat să cucerească Europa, la FC Sion. Elveţienii l-au împrumutat, la un moment dat, la Unirea Urziceni, acolo unde l-a adus şi pe cumnatul său, Ricardo. "Ricardo e căsătorit cu una dintre surorile mele, Liria", relatează Alex, care mai are o soră, Gabriela.

În timp ce Ricardo a rămas la Urziceni şi a luat titlul cu Unirea, Alex a fost nevoit să plece. A ales Iraklis Salonic. Destinul l-a adus din nou în România. A jucat un tur, acum doi ani, la Săgeata Stejaru, după care "s-a rupt". "Am suferit o ruptură de ligamente încrucişate la piciorul stâng. A fost afectat şi meniscul", povesteşte Alex.

A vrut să se lase de fotbal, ca să se facă impresar. Ionel Preda, un român care a stat mai bine de un deceniu în Portugalia şi care e directorul sportiv de la Phoenix Ulmu, echipă din Liga a III-a, l-a determinat să revină pe gazon. Aşa a ajuns Alex pe fostul stadion "Rocar", din Berceni, unde îşi dispută meciurile de pe teren propriu Phoenix Ulmu, formaţia lui Vasile Târşolea, cel poreclit "regele integramelor".

Legătura lui Alex cu Kaka este solidă şi datează din copilărie: "Aveam 7 ani când m-am dus la FC São Paulo. Nu e cel mai iubit club din Brazilia, dar e printre cele mai importante. Acolo, am fost coleg, printre alţii, cu Júlio Baptista (n.r. - în prezent la Malaga), Fábio Simplício (Roma), Diego (Wolfsburg), Alex (Chelsea) şi Kaká (Real Madrid). Chiar dacă eu am ajuns acum în Liga a III-a, mai ţin legătura cu ei, mai ales pe messenger. Iarna, de Crăciun, ne întâlnim acasă, în Brazilia, jucăm un fotbal, după care mergem să ducem de mâncare celor nevoiaşi. Înainte de meciuri, noi, cei care crescuserăm împreună în cartier, ne strângeam şi ne rugam. Kaká nu făcea asta. Accidentul din adolescenţă l-a îndreptat spre credinţă. A fost o perioadă când nu prindea echipa. Era rezerva lui Luis Carlos Lima, cu care am jucat la FC Sion. Kaká a învăţat fotbal de la noi, cei crescuţi pe stradă. Şi nu doar fotbal".

În Elveţia, la FC Sion, Alex a jucat cu Asis, fratele celebrului Ronaldinho. "Plictisit probabil de fotbal, Assis a dat-o pe comerţ cu cafea cu preşedintele clubului", rememorează Alex.

"Kaka era un băiat de bani gata. Venea cu maşina la antrenamente. Avea însă mult bun-simţ. Era talentat, dar atât.", ALEX, cumnatul lui Ricardo

RELAŢIE

Iubita e sportivă

Despre fotbalul românesc, Alex e total dezamăgit: "Noi, la juniorii lui FC São Paulo, nu veneam la antrenament cu sacul în spate. Echipamentul era păstrat la club. Acolo era spălat. Era disciplină. Aici, e cu totul altfel. O lume ciudată, cu oameni care nu îşi respectă cuvântul".

Alex e prieten cu baschetbalista Gabriela Cursaru, de la Olimpia Bucureşti, jucătoare de echipă naţională. Tatăl lui Alex, Jose Nilton, e proprietarul unui magazin alimentar în São Paulo, iar mama, Geruza Nascimento de Sousa, e asistentă medicală la o clinică din oraş.