PNL va vota consecvent cu deciziile sale anterioare favorabil solicitării în cazul domnului Bejinariu şi cu votul la vedere. Menţionăm lucrul acesta întrucât Parlamentul nu este instanţă de judecată. Noi avem o solicitare din partea Parchetului care trebuie să ajungă în instanţă. Nu este rolul Parlamentului României să analizeze pe fond. Nu stabilim nici vinovăţii, nici nevinovăţii. Dimpotrivă, prezumţia de nevinovăţie este foarte importantă însă decizia trebuie luată în instanţă", a precizat Turcan, informează agerpres.ro.

Ea a subliniat că imunitatea parlamentarului este pentru declaraţii şi vot, iar în situaţia de faţă solicitarea Parchetului nu vizează nicio declaraţie politică şi niciun vot dat în Parlament.

„Sunt nişte suspiciuni care pot fi adevărate sau neadevărate, dar nu se dovedesc în Parlament, ci în instanţă. Solicităm şi celorlalţi colegi parlamentari să ţină cont de Constituţie, de echilibrul puterilor în stat, să ţină cont că prezumţia de nevinovăţie pentru cei nevinovaţi să funcţioneze până în justiţie acolo unde se ia decizia finală. Aşadar votul PNL va fi unul pentru solicitarea Parchetului şi la vedere pentru a nu exista nicio suspiciune că obstrucţionăm mersul justiţiei şi egalitatea cetăţenilor în faţa legii", a conchis Turcan.