În timpul unei patrulări, polițiștilor germani li s-a părut suspectă lumina ”de sufragerie” din cabina unui camion parcat. S-a dovedit că șoferul și-a tras, în camion, curent electric de la un felinar stradal. Asta, ca să nu se plictisească. Omul avea televizor, antenă parabolică, și alte accesorii menite să îi asigure confortul de ”acasă”. Sâmbătă seara, după ce a parcat mașina și s-a branșat la rețea, s-a uitat la televizor, s-a distrat, apoi s-a culcat, însă din greșeală, a uitat lumina aprinsă.

În timpul inspecției, polițiștii germani au descoperit că românul în vârstă de 39 de ani a deșurubat o clapetă de protecție de pe catargul lămpii stradale lângă care a parcat camionul, apoi a conectat cablurile la bateria mașinii, folosind un transformator de curent.
După ce a fost trezit, șoferul a recunoscut că proceda astfel pentru a-și putea alimenta cu electricitate aparatele pe care le avea cu el.
Românul a fost dus la postul de poliție, interogat, iar după achitarea unei cauțiuni, a fost lăsat liber, nu însă înainte de a i se aduce la cunoștință faptul că pe numele lui s-a deschis un dosar penal în care e acuzat de sustragere de energie electrică. La finalizarea anchetei, românul va fi trimis în judecată.

Sursa: Hotnews.ro

Sursa foto: Schwarzwalder Bote

Te-ar putea interesa și: