Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum îl spală Hotnews pe Dan Adamescu
Cum îl spală Hotnews pe Dan Adamescu

Cum îl spală Hotnews pe Dan Adamescu

Dan Adamescu a acordat un interviu site-ului Hotnews, la o zi după ce ASF a anunţat că Astra Asigurări este în incapacitate de paltă şi a intrat în faliment.

Dan Adamescu susţine, în interviul acordat Hotnews, că ASF şi KPMG au avut ca scop blocarea unui posibil investitor în Astra. El a declarat că adminsistratorul special KPMG a făcut tot posibilul pentru a bloca vânzarea. Totodată, Dan Adamescu i-a acuzat pe Dan Ruşanu şi Mişu Negriţoiu că au blocat preluarea AXA Life de către Astra Asigurări şi că au vrut să omoare compania.

"Domnul Ruşanu, când a aflat că am cumpărat AXA, această cumpărare care era de fapt un apogeu al Astra, numărul unu din România cumpără numărul unu francez AXA, a fost o chestie de imagine extraordinară, domnul Ruşanu a făcut un control fulger la noi şi a găsit 52 de milioane lei că ar fi rezerve prea mici şi a hotărât să ne bage în faliment", a spus Adamescu.

"Tema lor a fost să distrugă Astra şi au distrus-o. Ieri, nu aţi văzut, faţă aceea, Speranţa Munteanu, ce fericită era? Ea şi-a ratat mandatul. KPMG a venit, trebuia să relanseze firma şi nu a reuşit, deci este o ratare. Şi ea era fericită de parcă a dat lovitură, pentru că ea nu şi-a ratat, ci şi-a îndeplinit, de fapt, mandatul", a mai spus Adamescu, referindu-se la directoarea KPMG.

"Această este cea mai mare lovitură economică pe care a dat-o un regulator în istoria globală a asigurărilor. O societate de asigurări care era numărul 1 într-o ţară nu a fost niciodată băgată în administrare. Ăştia au dat lovitură la Astra", acuză Adamescu.

Dan Adamescu a mai spus în interviul acordat Hotnews că falimentul companiei Astra Asigurări va zgudui lumea financiară. În continuare, el s-a apărat spunând că a adus în companie 65 de milioane de lei, conform planului de redresare, iar restul de 425 de milioane de lei ar fi trebuit să îi primească de la AXA.

În încheiere, întrebat cine ar fi avut interesul să omoare Astra, Dan Adamescu a răspuns: "Luaţi declaraţiile lui Ponta. Trebuie să mă întrebaţi pe mine? Că a zis Adamescu? Nu, a zis Ponta. Nu Adamescu. Sunt zeci de declaraţii pe care le-a zis despre Astra".Miercuri, ASF a solicitat falimentul Astra, companie deținută de Dan Adamescu. Decizia efectivă va fi luată de o instanță judecătorească în circa două – trei săptămâni. O contestație din partea acționariatului Astra ar putea amâna însă sentința. Povestea unui colos subcapitalizat, care a crescut an de an sub ochii supraveghetorilor din asigurări, practicând tarife mici pentru polițele de asigurare, câștigând expunere pe contracte importante și dobândind o cotă de piață care transforma un declin al companiei într-un risc pentru întregul sistem de asigurări, se încheie astfel, lăsând însă de rezolvat o mulțime de probleme. Citeşte mai multe AICI.