Evenimentul Zilei > Social > Cum să-ți decorezi grădina în 5 pași
Cum să-ți decorezi grădina în 5 pași

Cum să-ți decorezi grădina în 5 pași

Chiar dacă nu dispui de mult spațiu, nu trebuie să te îngrijorezi. Cu un minim de efort, ai posibilitatea să faci lucruri minunate.

În sezonul cald, propria curte poate fi o oază de liniște, unde poți petrece clipe minunate alături de cei dragi. Însă, pentru ca totul să fie perfect, acest spațiu trebuie frumos amenajat. Doar îți dorești să te mândrești cu mica ta grădina, nu? Un spațiu neîngrijit devine un loc deprimant, așadar fă-ți puțin timp și ocupă-te și de design-ul curții tale.

Chiar dacă nu dispui de mult spațiu, nu trebuie să te îngrijorezi. Cu un minim de efort, ai posibilitatea să faci lucruri minunate. Flori, arbuști, decorațiuni  și piese de mobilier – toate acestea îți transformă gradina într-un spațiu relaxant. În plus, o alee pavată cu piatră decorativă dă un aer rustic, dar și elegant spațiului.

Iată mai jos câteva trucuri pe care ar trebui să le iei în considerare, când începi amenajarea grădinii!  

Adaugă mobilier

 

Piesele de mobilier sunt lucruri care nu ar trebui să lipsească din curtea ta. Pe lângă factorul estetic, acestea sunt și funcționale. Stilul meselor și scaunelor pe care le alegi trebuie să fie în concordanță cu aspectul spațiului exterior. Practic, degeaba achiziționezi mobilier scump și elegant, dacă gazonul arată deplorabil, iar florile sunt uscate.

 

Optează pentru băncuțe din fier forjat sau piatră, pentru că sunt rezistente și solide, cu un nivel destul de ridicat de durabilitate în timp. De asemenea, ele nu se deteriorează din cauza agenților termici (ploaie, ninsoare).

 

Amenajează-ți un colțișor în care să te relaxezi, savurându-ți cafeaua în diminețile însorite. Ai nevoie doar de o masă și câteva scaune ori tamburi. Alege-le pe cele din lemn de pin sau cedru, pentru că sunt rezistente la apă.

Instalează un cuptor de grădină

 

Un cuptor de grădină nu este doar un simplu accesoriu. Acesta poate schimba radical aspectul grădinii tale, fiind un element central. El are atât rol funcțional, cât și estetic. Pe lângă faptul că ai posibilitatea să pregătești în el numeroase preparate, cuptorul are și o componență socială. Mai precis, poți socializa cu prietenii, în timp ce așteptați ca frigăruile să fie gata.  

Din fericire, existe nenumărate cuptoare de grădină la prețuri bune, așa că ai de unde alege. Nu uita, însă, să ții cont de dimensiunile spațiului de care dispui. Acesta este un aspect important.

Optează pentru o statuetă sau fântână arteziană

 

Dacă vrei ca a ta grădină să iasă din anonimat și să fie un sanctuar idilic, optează pentru o statuetă sau pentru o fântână arteziană. Fie că preferi sculpturi inspirate din Grecia antică, ori statuete cu un design modern, acestea cu siguranță dau un farmec aparte. De asemenea, fântânile arteziene pot transforma chiar și cea mai anostă grădină într-o zonă plăcută.

Pavează aleile cu piatră

 

Aleile pavate cu piatră naturală sunt atât practice, cât și frumoase. De multe ori, acestea ascund instalații de irigații, ori de iluminat, astfel că sunt mai mult decât folositoare.

 

Piatra naturală pentru exterior este cea mai bună alegere, pentru că rezistă condițiilor meteo: ploaie, ninsoare, grindină, ori temperaturi ridicate.

Poți alege granitul, datorită faptului că este dur și foarte rezistent. Ori, optează pentru marmură, dat fiind faptul că este rezistentă și disponibilă în multe nuanțe.

Folosește-te de corpurile de iluminat

 

Corpurile de iluminat sunt indispensabile zonei exterioare. Alege lămpile multicolore  ori felinarele orientale din hârtie. De asemenea, ghirlandele luminoase sunt cea mai simplă metodă de a da farmec grădinii tale. Le poți înfășura în jurul copacilor, ori a stâlpilor de susținere, iar atmosfera va fi una de basm.

Ai mare grijă dacă folosești lumânările pentru a lumina grădina. Acestea pot fi un pericol real, în caz că uiți să le stingi.

 

Spațiul exterior din jurul casei poate fi o oază de relaxare, în anotimpul cald. Însă, ca orice altă zonă, grădina trebuie amenajată corespunzător. Alege piesele de mobilier potrivite, care să reziste intemperiilor vremii. Optează pentru un cuptor de grădină și alege corpurile de iluminat potrivite. Cu puțin efort, transformi o zonă anostă în una cu bun-gust.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: