Evenimentul Zilei > Politica > Cum s-au evaporat parlamentarii lui Geoană
Cum s-au evaporat parlamentarii lui Geoană

Cum s-au evaporat parlamentarii lui Geoană

Foştii pesedişti Mircea Geoană şi Marian Vanghelie şi-au lansat ieri noua platformă politică „Grupul de Iniţiativă pentru Noul Proiect Social Democrat”.

 Într-o încăpere roşie, cu lumini puternice, Mircea Geoană intră primul. În spatele lui își face apariția și Marian Vanghelie. Sala se ridică, aplaudă, iar pe fundal se aud sunete de tobe. Aproximativ 1000 de persoane au fost prezente la eveniment, dintre care mai mult de jumătate au fost pensionari. „Sunt un om care m-am educat singur şi am încercat să învăţ nimic ca să supravieţuiesc. Mă duc puţin la Ponta, Dumnezeu să-l ierte. A vrut să candideze la Preşedinţie, săracul”, a spus Vanghelie şi oamenii din sală au început să râdă şi să aplaude. Cel mai probabil, majoritatea oamenilor din sală erau simpatizanții săi, având în vedere că imediat după discursul său, jumătate din sală s-a golit.

La rândul său, Mircea Geoană a precizat că „sultanatul politic Ponta” se va încheia în următoarele săptămâni. „Sunt un tip relativ educat. Nu mă dau nici mare, nici mic, dar ştiu să fac câte ceva”, spunea Mircea Geoană. Cu toate acestea, lui Geoană nu prea i-au ieșit calculele în materie de matematică politică. Dacă la începutul lunii anunța că aproximativ 50 de parlamentari se vor alătura noului PSD, ieri, la evenimentul de lansare, doar 14 i-au stat alături: Liliana Ciobanu, Maria Dragomir, Florentin Gust, Oana Niculescu Mizil, Petre Petrescu, Radu Popa, Răzvan Rotaru, Scarlat Iriza, Violeta Tudorie și senatorii Cătălin Croitoru, Aurel Dan Ioniță, Valer Marian, Dan Tătaru.

Tactica PSD a fost aceea de a-i băga pe nemulțumiți în discuții individuale. Astfel, Cristian Rizea, extrem de vocal și nemulțumit, a primit organizația Sector 5 București, iar Dan Șova, propus pentru excludere din partid, a fost recuperat.

Nici UNPR-ul lui Gabriel Oprea nu s-a dat de partea celor care doreau schimbarea lui Victor Ponta. „Nu răsturnăm guverne din care facem parte”, a spus ministrul de Interne. Nici un parlamentar nu a părăsit formațiunea lui Gabriel Oprea.