Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum îl salvează ministrul Educaţiei pe Ponta de plagiat: mai schimbă un Consiliu
Cum îl salvează ministrul Educaţiei pe Ponta de plagiat: mai schimbă un Consiliu

Cum îl salvează ministrul Educaţiei pe Ponta de plagiat: mai schimbă un Consiliu

Liviu Pop a schimbat în această seară Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare. Consiliul se întrunea mâine pentru a analiza plagiatul lui Ponta

Ministrul Liviu Pop a confirmat pentru EVZ schimbarea Consiliului, iar Ordinul de Ministru urmează să apară mâine în Monitorul Oficial. Consiliul ar fi urmat să se întrunească mâine dimineaţă pentru o analiză în cazul Ponta.
„Nu ştiam că aveau de gând să se întrunească mâine. Acum aud acest lucru pentru prima dată de la dumneavoastră”, a spus Liviu Pop. Întrebat de ce dizolvat Consiliul, ministrul a arătat că membrii comisiilor din CNATDCU nu îşi făceau bine treaba şi că, deşi a cerut consiuliului un raport încă din 21 iunie, acesta nu a fost înaintat către Minister. 
Acuzaţiile ministrului
„Ar fi trebuit să facă un raport de activitate privind resursa umană, numărul controalelor făcute, propuneri de îmbunătăţire a activităţii, etc. Însă nu am primit acest raport şi, mai mult, de-a lungul timpului au fost foarte multe sesizări la adresa lor”, a precizat ministrul Pop pentru EVZ. Precizăm că prezentarea raportului avea ca termen limită ora joi, ora 12.00, iar dizolvarea Consiliului a fost confirmată pentru EVZ în aceeaşi zi, în jurul orei 20.00.
Ministrul interimar a mai spus că va cere vineri universităţilor să desemneze membri în noul Consiliu. Tot prin Ordin de Ministru el a majorat numărul membrilor acestui organism: de la 20 la 45. 
Conducerea CNATDCU nu a putut fi contactată.
Plagiatul lui Ponta a rămas în aer
 Reamintim că decanul facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, Flavius Baias, şi-a dat astăzi demisia, în condiţiile în care instituţia pe care o conducea a fost desemnată să se pronunţe în privinţa plagiatului lui Victor Ponta. Înainte de înaintarea demisiei, decanul a anunţat însă că facultatea nu va face acest lucru şi a mutat responsabilitatea către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Decizia luată de Liviu Pop în această seară, de a dizolva Consiliul, va amâna şi mai mult verdictul în cazul plagiatului. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: