Sorin Oprescu fuge de bucureşteni printr-o ieşire secretă. Primarul Capitalei nu vrea să dea ochii cu alegătorii

Sorin Oprescu fuge de bucureşteni printr-o ieşire secretă. Primarul Capitalei nu vrea să dea ochii cu alegătorii

Edilul-şef şi-a făcut ieşire şi intrare secretă în Primăria Capitalei, ca să nu mai dea ochii cu cei care vin să-i prezinte tot felul de nemulţumiri.

În sediul Primăriei Capitalei de pe Splaiul In­dependenţei, bu­cureştenii intră ca într-o fortăreaţă. Eşti legitimat, chestionat şi intri doar dacă ai acceptul, după o "analiză" telefonică între gardianul de la intrare şi un angajat al primăriei, aflat la câteva etaje mai sus. De cele mai multe ori primeşti acelaşi răspuns: "Reveniţi!".

La începutul mandatului, edilul-şef Sorin Oprescu intra în Primărie prin faţă. Însă, la scurt timp, sâcâit de bucureştenii care vin să-i prezinte problemele şi de întrebările jurnaliştilor, primarul şi-a făcut o ieşire secretă din sediul instituţiei.

La etajul 14, acolo unde are biroul primarul general nu are acces orcine. Nici parcarea nu este la comun. În timp ce aleşii generali şi directorii parchează în parcarea "oficială" a municipalităţii, Oprescu are parcare secretă. Loc ascuns şi păzit

Ne puteți urmări și pe Google News

În curtea interioară a sediului Primăriei Capitalei, muncitorii au spart si au construit o nouă intrare. Poliţiştii Locali care stau la intrarea oficială a instituţiei spun că pe acolo are trecere doar Sorin Oprescu. "E intrarea primarului, când nu are chef să intre prin faţă sau sunt prea mulţi oameni la intrarea principală", a povestit un gardian care a refuzat să îşi dea numele de frică să nu fie dat afară.

Parcarea şi intrarea secretă sunt camuflate de un gard înalt. "Nu ştim de acea intrare, noi nu am intrat niciodată pe acolo. De când ne-am mutat în acest sediu, s-a schimbat mult planul clădirii, se măresc şi se micşorează încăperi, se fac intrări noi", a mai spus un consilier general, aprobat de alţi colegi. Pentru accesul primarului în clădire au fost sparţi pereţi exteriori şi interiori ai clădirii şi au fost construite noi scări până la mezaninul clădirii. Surse municipale spun că edilul a cerut noua intrare pentru ca să nu mai fie nevoit să dea ochii cu cetăţenii care îl aşteaptă în faţa Primăriei. Intrarea este exclusiv pentru Oprescu, niciun alt angajat neavând acces pe acolo. Intrare pentru pompieri, dar pompierii nu au cerut

Anul trecut, oficialii mu­nicipalităţii au susţinut că intrarea ar fi fost construită ca să aibă acces "pompierii, precum şi pentru transportarea dosarelor şi a actelor".

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a reacţionat, spunând că nu a solicitat Primăriei Capitalei construirea unei ieşiri de urgenţă la sediul din Splaiul Independenţei.Oricum, cea de-a cincea ieşire, care este ascunsă de un gard şi păzită de un poliţist local, este şi cea mai mică ieşire-intrare. O altă problemă pe care o are sediul Primăriei de pe Splaiul Independenţei este faptul că scările sunt înguste, iar holurile încăpătoare. Mai mult, la uşa liftului se stă minute în şir.

Dacă urci sau cobori mai mult de trei etaje, te ia cu ameţeli, iar pe scară cu greu pot trece doi oameni unul pe lângă altul. În timp ce în sediul vechi al muncipalităţii biroul primarului general era pe acelaşi palier cu cel al multor funcţionari publici, în noul sediu acesta s-a izolat la etajul 14 Citiți și:

  • Monica Macovei: Oprescu, "un maimuţoi care râde şi păcăleşte"
  • Bilanțul lui Oprescu în patru ani: Nimic pentru locuințe sociale, maidanezi și retrocedări
  • INTERVIUL 2+1. Nicuşor Dan: 100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale lui Sorin Oprescu
  • TOP 10 minciuni ale lui Oprescu
  • Casele sociale-fantomă ale lui Oprescu
  • Oprescu nu a avut bani de case, dar a cumpărat ceasuri aurite
  • 170 ore/şofer pierdute în trafic. Cadoul lui Oprescu!