Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum ești ucis în România, deși suni la 112. Cazul de la Caracal nu e nici primul, nici singurul
Cum ești ucis în România, deși suni la 112. Cazul de la Caracal nu e nici primul, nici singurul

Cum ești ucis în România, deși suni la 112. Cazul de la Caracal nu e nici primul, nici singurul

Crima din Sânandrei a șocat România, după ce un bărbat de 44 de ani a fost decapitat cu drujba de un alt bărbat de 32 de ani din Arad. Victima îi vânduse o maşină în urmă cu un an.

În jurul orei 4 dimineața, victima s-a trezit din somn auzind drujba care îi tăia ușa și a sunat la 112. Operatorul i-a spus să se culce la loc, că probabil un vecin taie lemne.

La 7 minute, la 112 a fost înregistrat un al doilea apel, care anunța pericolul. Însă polițiștii au ajuns prea târziu. Dispecerul este cercetat disciplinar în acest moment.

„La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o persoană a distrus cu o drujbă ușa de acces a unui imobil de pe raza comunei Sânandrei. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 32 de ani, ar fi tăiat în zona capului un bărbat, de 45 de ani, cu o drujbă.

Bărbatul, cercetat pentru omor calificat, a fost reținut pentru 24 de ore, iar în prezent este arestat preventiv, aflându-se în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I. P. J. Timiș.

Conducerea I. P. J Timiș a declanșat verificări interne, privind activitățile specifice desfășurate ante și post eveniment, dar și cu privire la modul de acțiune al tuturor polițiștilor, de la momentul semnalării până la finalizarea cercetării la fața locului.

În urma verificărilor, s-a stabilit ca în urma primului apel la 112, nu a fost direcționat echipaj la fața locului, de către dispecer.

Ulterior, la al doilea apel, după 7 minute, a fost trimis un echipaj, care a constatat omorul și a identificat și imobilizat autorul faptei.

Bărbatul poate ar fi avut o şansă la viaţă daca dispecerul de la 112 ar fi trimis un echipaj mai repede, dar acesta l-a trimis la bărbat la culcare.

Dispecerul este cercetat disciplinar pentru că nu a trimis niciun echipaj de poliție la fața locului după primul apel care a anunțat atacul.

La data de 21 februarie a.c., conducerea I. P. J Timiș a declanșat cercetarea prealabilă față de polițist, totodată, fiind sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, de către polițist” , au arătat reprezentanții IPJ Timiș, potrivit Stirile PRO TV.

Un bărbat de 44 de ani a fost ucis prin decapitare cu drujba de un bărbat de 32 de ani din Arad, căruia îi vânduse o mașină în urmă cu un an. Bărbatul de 32 de ani a tăiat ușa casei cu drujba și l-a decapitat pe bărbatul de 44 de ani.

Copiii bărbatului, în vârstă de 14 și de 18 ani, doi băieți, au reușit să se ascundă și să sune la 112. Bărbatul de 44 de ani muncea ca barman pentru a-și întreține familia.

„Nu aveam cum să nu-l omor la ce supărat eram pe el”, le-a povestit criminalul anchetatorilor, potrivit pressalert.ro

Criminalul era furios că a dat 2.000 de euro pe o mașină ce nu l-a mulțumit și îşi voia banii înapoi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: