Evenimentul Zilei > Monden > Cum au învins niște copii din lumea întreagă pandemia. Românca noastră, cea mai tare!
Cum au învins niște copii din lumea întreagă pandemia. Românca noastră, cea mai tare!

Cum au învins niște copii din lumea întreagă pandemia. Românca noastră, cea mai tare!

Pandemia nu a reuşit să taie bucuria copiilor de a cânta. Chiar dacă regulile draconice de prevenire a răspândirii virusului i-a ţinut în case, copiii din mai multe ţări, ajutaţi de câţiva pasionaţi maturi, tot au organizat ceea ce-şi propuseseră înainte să înceapă nebunia cu coronavirusul. Anume un concurs internaţional de canto.

S-a muncit mult pentru organizarea unui concurs internațional la care participanții erau copii. Dar a venit pandemia coronavirusului, s-au trasat reguli stricte, și tot ce se lucrase s-a prăbușit. Trebuia să se găsească o soluție pentru ca acești copii să își împlinească visul de a câștiga o competiție importantă. Micuții, transmiteau către organizatori, prin reprezentanții lor, că nu vor să piardă o astfel de ocazie.

Ţara gazdă urma să fie România. Copiii nu au putut să se strângă laolaltă, aşa cum îşi propuseseră, şi totşi nu au renunţat la competiţie, astfel încât concursul s-a desfăşurat on-line.

Finala a avut loc, cum altfel, în ziua de 1 iunie.

Juriul, chiar internaţional, format din muzicieni cunoscuţi din Rusia, Malta, Republica Moldova, Lituania, Serbia, Turcia, Elveţia, Belarus, Macedonia, Kosovo, Estonia, Ucraina, Albania, Polonia şi România, a votat cu notele la vedere. Din partea României, din juriu a făcut parte Adrian Enache.

Marele premiu şi cei 300 de euro aferenţi, a fost câştigat de Alexia Troacă, în vârstă de 18 ani, reprezentanta României, o voce despre care toţi cei 20 de membri ai juriului, care i-au dat 10 pe linie, ne-au asigurat că o să mai auzim, curând.

Trofeul Grand Prix junior şi cei 200 de euro aferenţi au plecat în Malta, câştigaţi de Michael Bartolo Chircop, în vârstă de 13 ani.

Organizatorii, Asociaţia „Musicando con Adina Sima”, au mai oferit un premiu celui mai tânăr participant: Beppe Caruana, din Malta, în vârstă de 5 ani.