Evenimentul Zilei > International > Cum arată și unde este cea mai adâncă piscină din lume. Are 14 milioane de litri de apă și e un adevărat oraș subacvatic! GALERIE FOTO
Cum arată și unde este cea mai adâncă piscină din lume. Are 14 milioane de litri de apă și e un adevărat oraș subacvatic! GALERIE FOTO

Cum arată și unde este cea mai adâncă piscină din lume. Are 14 milioane de litri de apă și e un adevărat oraș subacvatic! GALERIE FOTO

Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite și găzduiește cel mai înalt zgârie-nori din lume, cel mai mare mall de pe planetă, iar, recent, a mai bifat o atracție. Dubai deține cea mai adâncă piscină de scufundări.
Cu o adâncime de 60 de metri, parte a complexului turistic Deep Dive Dubai, noua piscină din Emiratele Arabe deține titlul de cea mai adâncă piscină din lume, doborând recordul atins de Polonia, aceasta prezentând un bazin de 45 de metri adâncime.
Piscina Deep Dive Dubai este umplută cu 14 milioane de litri de apă – echivalentul volumului apei din șase piscine olimpice – și este de cel puțin patru ori mai mare decât orice altă piscină din lume. Pe 27 iunie, Deep Dive Dubai a primit titlul de „Cea mai adâncă piscină pentru scufundări”.
Complexul Deep Dive Dubai poate fi vizitat doar pe bază de invitație, însă va fi deschis tuturor turiștilor la finele anului curent. Temperatura apei este menținută la 30 de grade Celsius, o temperatură confortabilă pentru turiștii care vor să poarte costum de baie.

Piscina prezintă un studio de film sub apă

Piscina care se întinde pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați, complexul fiind construit sub formă de stridie, reprezintă un simbol pentru istoria Emiratelor Arabe Unite, însă unele voci susțin că ceea ce atrage cu adevărat interesul este orașul subacvatic.
Scafandrii pot explora apartamentele „abandonate”, scufundate în orașul subacvatic și pot juca biliard în arcadă. În interiorul piscinei au fost montate sisteme de iluminat și audio pentru a crea atmosfere diferite, în funcție de încăperea în care se pătrunde. Piscina mai prezintă și un studio de film subacvatic – cel mai mare de acest gen din regiune, dar și o sală de editare media.
Complexul Deep Dive Dubai mai oferă și cursuri pentru cei care vor să învețe să înoate, dar dispune și de cursuri pentru scafandrii performanți. După ce parcurg tur cu unul dintre ghizii de scufundări, scafandrii pot explora singuri complexul.

Complexul dispune de toate facilitățile pentru a interveni în cazul unei urgențe semnalate în orașul subacvatic

56 de camere de luat vedere au fost montate în mai multe locuri ale piscinei pentru ca supraveghetorii să poate interveni rapid în cazul  unei urgențe. Piscina are cea mai avansată cameră hiperbară din regiune – cu o capacitate de 12 persoane – în caz de urgență.
„Există destul de multe bazine adânci de scufundări în lume, dar acesta este mult mai interesant. Nu este doar cel mai adânc și mai mare, dar efectul pe care îl produce orașul scufundat îl face să fie de renume mondial. Are atât de multe lucruri, că nu este corect să spui că este doar o piscină”, a declarat pentru CNN directorul Deep Dive Dubai Jarrod Jablonski.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: