Evenimentul Zilei > Economie > Cum arată primul SUV electric de la Volkswagen | FOTO
Cum arată primul SUV electric de la Volkswagen | FOTO

Cum arată primul SUV electric de la Volkswagen | FOTO

Primul model SUV electric al gigantului auto Volkswagen se pregătește pentru lansare.

Volkswagen ID.4 este primul e-SUV al celebrei companii germane. Modelul umrează să fie lansat, iar primele „bucăți” au fost deja programate pentru a fi livrate, înainte de finele anului curent. Așadar, Volkswagen ID.4 va fi vândut nu numai în Europa, ci și în SUA sau China.

Interiorul noului e-SUV este foarte spațios. Panoul de bord pare a fi suspendat, în aer, deoarece nu este atașat de consola centrală, fiind conceput ca o componentă independentă.

Premiera modelului, în această lună

Scaunele din față au un concept sportiv, dar cu toate acestea nu duc lipsă de confort. În modelul de ediție limitată ID.4 1ST Max, care va debuta în Germania, scaunele poartă sigiliul AGR. Acestea vin cu o serie de opțiuni de reglare electrică, în timp ce suportul lombar are o funcție de masaj încorporată, potrivit promotor.ro. FOTO AICI

Totodată, scaunele modelului e-SUV de la Volkswagen sunt prevăzute cu huse fabricate din materiale ecologice, care poartă sigiliul AGR. Acestea sunt construite dintr-o combinație de piele artificială și ArtVelours – un material din microfibre care are 20% din componența sa sticle PET reciclate. Există și opțiuni de reglare electrică, iar suportul lombar vine și cu o funcție de masaj.

Conform sursei citate, Volkswagen ID.4 va avea o autonomie de 500 de km, iar acest model, asemenea celui ID.3, va intra pe piață drept un autovehicul fără amprentă de carbon.

În primă fază, ID.4 va ieși pe piață cu tracțiune spate, dar varianta cu tracțiune integrală va fi lansată în viitorul apropiat. Bateria prevăzută cu o capacitate mare de voltaj va fi amplasată aproape de partea centrală a caroseriei pentru a crea un centru jos de gravitație și o optimizare a dinamicii de condus, alături de o punte extrem de echilibrată, mai scrie sursa citată.

Datorită celei mai recente tehnologii în materie de recunoaștere vocală, ID. 4 înțelege comenzi vocale, iar sistemele sale inteligente de asistență pentru șofer fac călătoria și mai comodă, se arată pe site-ul volkswagen.ro/id4.