Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum Arata O Vacanta In Bucuresti
Cum Arata O Vacanta In Bucuresti

Cum Arata O Vacanta In Bucuresti

Capitala Romaniei, Bucuresti, este un oras perfect pentru o scurta vacanta sau un city break. Bucuresti iese in evidenta prin oferta impresionanta de atractii turistice pentru toate gusturile, de la cele culturale si istorice, la cele de viata de noapte si nu numai. Iata ce are acesta de oferit pentru cei care nu au mult timp la dispozitie si nici un buget mare.

Bucurestiul are numeroase atractii turistice atat pentru cei care vin din alte tari, cat si pentru cei care vin din alt oras din Romania. Bucuresti inseamna cladiri cu arhitectura impresionanta, muzee, galerii de arta, numeroase locuri de distractie, cluburi, evenimente si concerte. Asa ca indiferent cat timp aveti la dispozitie sau ce fel de obiective turistice preferati in mod normal, cu siguranta veti gasi in Bucuresti ceva care sa va atraga,

Pentru cei care iubesc sa descopere arhitectura orasului pe care il viziteaza, exista cateva cladiri din Bucuresti care nu trebuie ratate. Casa Poporului, Academia Romana, Palatul Bancii Nationale Romane, Ateneul Roman, Biblioteca Centrala Universitara, Teatrul National si Palatul de Justitie nu sunt doar niste cladiri impresionante, ci adevarate simboluri ale Capitalei.

Cei pasionati de cultura, istorie, arta si traditie nu trebuie sa rateze muzeele de profil din Bucuresti. Capitala are numeroase muzee care se adreseaza unor diferite sectoare de public, ceea ce inseamna ca in Bucuresti este imposibil sa nu gasesti un muzeu pe gustul tau. Muzeul de Stiinte Naturale “Grigore Antipa”, Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Arta Contemporana sau Muzeul National de Istorie a Romaniei sunt doar cateva dintre obiectivele turistice care nu trebuie ratate daca ajungeti in Bucuresti.

Cei care iubesc combinatia dintre traditional si modern trebuie sa viziteze si Carturesti Carusel, o cladire-monument din centrul istoric al Bucurestiului, considerata si cea mai frumoase librarie din Romania, Cu 6 etaje, 1 000 m², mii de volume de carti, albume de muzică şi filme, Bistro Carusel, o galerie de artă modernă la parter şi un centru multimedia la subsol, Carturesti Carusel este un loc cu adevarat impresionant.

 

Daca va decideti sa vizitati Bucurestiul vara, nu trebuie sa ratati nici o plimbare intr-unul dintre parcurile din oras, in special Herastrau si Cismigiu sau terasele si gradinile  racoroase din Bucuresti. Gradina Eden, J'ai Bistro, Gradina Verona, Shift sau terasa de la Control sunt perfecte pentru o dupa-amiaza relaxanta in Capitala Romaniei.


Bucurestiul este recunoscut si pentru viata de noapte, asa ca si pentru cei veniti aici in special pentru distractie exista o oferta impresionanta de cluburi, baruri, puburi si cazinouri. Chiar daca Centrul Vechi (Lipscani) este recunoscut ca centrul vietii de noapte din Bucuresti, oferta de cluburi, restaurante si baruri este mult mai extinsa si variata.

Cei care planuiesc o vacanta scurta in Bucuresti pot urmari si calendarul evenimentele si concertelor din Bucuresti, pentru ca orasul nostru este recunoscut pentru asta. De exemplu, va puteti planui urmatoarea vacanta in Bucuresti pentru iunie 2016, cand va avea concertul Queen si Adam Lambert sau in august, in perioada festivalului Summer Well. Capitala este un oras plin de viata care nu duce lipsa de locuri de distractie in care sa va petreceti placut timpul liber.

Pentru o experienta turistica completa trebuie mentionat si turul Bucurestiului cu autobuzul sau Bucharest City Tour, o linie de transport infiintata de R.A.T.B. destinata vizitarii obiectivelor turistice din Capitala. Linia turistica este deservita in perioada primavara-toamna de patru autobuze speciale, supraetajate si va functiona incepand cu data de 1 mai 2016.

Nu in ultimul rand, inainte de a veni in Bucuresti trebuie sa gasiti cea mai buna varianta de cazare. Capitala se dovedeste generoasa si la acest capitol, optiunile de cazare variind de la hoteluri de lux la mult mai convenabilele inchirieri apartamente Bucuresti regim hotelier sau hosteluri pentru cei cu un buget extrem de limitat, in special tinerii.

Asadar, o vacanta in Bucuresti poate sa arate foarte bine pentru orice tip de turist tocmai datorita varietatii si diversitatii oferite de oras.