Evenimentul Zilei > Social > Cum arată interiorul Crew Dragon, vehicolul spațial care i-a dus pe americani în Cosmos
Cum arată interiorul Crew Dragon, vehicolul spațial care i-a dus pe americani în Cosmos

Cum arată interiorul Crew Dragon, vehicolul spațial care i-a dus pe americani în Cosmos

Pentru super-misiunea spațială au fost îmbrăcați de un designer de la Hollywood și au luat la bord un dinozaur strălucitor. Astronauții americani care au zburat spre Stația Spațială Internațională au realizat mai multe video-uri de la bordul vehiculului spațial Crew Dragon, pentru a arăta lumii cum e viața în imponderabilitate.

Pe durata celor 19 ore, cât a durat drumul lor între Pământ și Stația Spațială Internațională, astronauții americani trimiși în misiunea NASA-SpaceX, Bob Behnken (49 de ani) și Doug Hurley (53 de ani), au oferit imagini live din vehiculul spațial Crew Dragon. Cei doi astronauți au explicat că au la bord ecrane tactile și au demonstrat cum te poți rostogoli la gravitate zero.

”Zburăm cu o navetă spațială nou-nouță, care este foarte diferită de naveta Endeavor. Are ecrane cu atingere tactilă, care ne permit să realizăm ceea ce trebuie. Doug arată la ecranul din fața mea, puteți vedea priveliștea pe care am avut-o în timpul manevrelor, putem privi pe fereastră.

Spațiul este cam limitat, dar voi încerca să demonstrez ce putem face în condiții de gravitație 0. Mi s-a cerut să fac o rostogolire pe spate, voi face o rotire pe o parte, care se abate un pic de la cerere. Sper că puteți vedea cum e să plutești în condiții de gravitație 0”, a relatat unul din astronauți.

Acesta a prezentat și ”pasagerul clandestin” aflat la bord, un apatozaur. ”Amândoi avem doi băieți care sunt foarte interesați de dinozauri și am adunat toți dinozaurii din cele două case și Tremor, apatozaurul, a primit votul băieților pentru a călători în spațiu cu noi.

E o șansă minunată să putem face asta pentru băieții noștri, care sper că sunt entuziasmați să-și vadă jucăria plutind alături de noi. Sunt sigur că ar prefera să fie ei aici, dacă ar putea, dar sperăm că vor fi mândri și de asta”, au mai transmis astronauții.

Capsula spațială Crew Dragon a andocat cu succes duminică seara la Stația Spațială Internațională. Cei doi astronauți americani, trimiși în permieră în spațiu cu un vehicul al unei companii private, Space X, s-au regrupat cu restul echipajului Stației. La bordul stației orbitale se găseau deja un american și doi ruși.

A fost pentru prima dată în ultimii nouă ani când astronauții americani ajung pe Stația Spațială Internațională plecând de pe pământ american și aflându-se la bordul unei nave americane. Din 2011 americanii nu au mai efectuat zboruri, transferul astronauților spre Stația Spațială Internațională făcându-se cu navele rusești Soyuz. Potrivit oficialilor, cei doi americani vor rămâne la bord câteva luni.

Sursa: Youtube / Video From Space

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: