Evenimentul ZileiInternationalCum arată copilul care s-a apucat de fumat la doi ani. A sudat țigările timp de mai mulți ani și s-a lăsat forțat de împrejurări

Cum arată copilul care s-a apucat de fumat la doi ani. A sudat țigările timp de mai mulți ani și s-a lăsat forțat de împrejurări

Cum arată copilul care s-a apucat de fumat la doi ani. A sudat țigările timp de mai mulți ani și s-a lăsat forțat de împrejurări
Un copil din Indonezia a căzut în patima fumatului la o vârstă fragedă, iar cazul său a uimit întreaga lume. În prezent, puștiul nu mai apelează la țigări.

Un copil care a șocat lumea când a fost fotografiat fumând țigări s-a transformat complet după ce a renunțat la obiceiul de a fuma 40 de țigări pe zi.

Ardi Rizal, din Sumatra, Indonezia, avea doar doi ani când a fost fotografiat în timp ce pufăia fericit țigări cancerigene. Dar, șapte ani mai târziu, tânărul a renunțat cu succes la dependența nesănătoasă și a fost fotografiat în 2017, arătând mai slab și mai fericit.

Un copil cu mari vicii încă din fragedă pruncie

Anterior supraponderal, Ardi, care obișnuia să bea trei cutii de lapte condensat gras pe zi, trăiește acum cu o dietă bazată pe pește proaspăt, fructe și legume. Băiatul a explicat că a fost foarte dificil să renunțe la fumat.

sursa: The Sun

Copilului i-a fost foarte greu să renunțe la fumat

El a declarat pentru CNN: „Mi-a fost greu să mă las. Dacă nu fumez, am un gust acru în gură și am amețeli la cap.” „Acum sunt fericit. Mă simt mai entuziast, iar corpul meu se simte proaspăt.” Cu ajutorul intervenției guvernului și a unei îngrijiri intensive de specialitate, părinții lui Ardi au reușit să îl dezvețe de țigări.

Mama lui, Diana, spune că Ardi făcea crize de furie când îi lua țigările. Ea spune că se temea că fiul ei va muri din cauza dependenței sale.

„El începea să se dea cu capul de perete. Era nebun, își făcea rău dacă nu primea o țigară”, a spus Diana. Părinții lui Ardi au afirmat că dependența de fumat a început când tatăl său i-a dat prima țigară când avea doar 18 luni.

Dar după ce s-a lăsat de țigări, dragostea lui Ardi pentru junk food s-a dezvoltat atât de repede încât părinții săi au fost nevoiți să ceară ajutorul unui nutriționist. Acum, cu ajutorul specialiștilor în alimentație, Ardi a scăpat de dependență și excelează la școală, conform The Sun.


Accesează: