Portalul viralnova.com a publicat o galerie foto cu cele mai bizare 10 specii de animale și insecte din lume. Înfățișarea lor ieșită din comun pare să fi fost rezultatul unui exercițiu plin de ironie al naturii.

Primatele cunoscute sub numele de Tarsier, originare din Asia de Sud-Est, ocupă locul 1 în acest top, datorită ochilor de dimensiuni exagerate și a capului mult prea mare comparativ cu trupul.

Locul 2 este ocupat de o specie de pești amfibieni, Mudskipper, care se folosesc de aripioarele pectorale pentru a se de plasa pe uscat.

Ultimul loc pe podium a fost adjudecat tot de o maimuță, Proboscis, una dintre cele mai mari specii de primate din lume, originară din Asia. Nasul de dimensiuni uriașe le conferă o înfățișare comică, deși joacă un rol crucial în ritualul de împerechere al acestor maimuțe.

O specie de scoici de apă sărată, a căror lungime poate ajunge până la 30 de centimetri, se află pe locul patru în topul celor mai ciudate specii. Iar locul cinci a fost atribuit unei specii de caracatiță, denumită Dumbo datorită unor aripioare din zona capului ce amintesc de urechile unui elefant.