Compania canadiană JD Composites a realizat o casă din aproximativ 612.000 de sticle de plastic, potrivit realitatea.netCasa, susțin specialiștii, este rezistentă la vânt dar rezistă și la puterea unui uragan. Casa din plastic reciclabil a fost realizată deocamdată într-un singur exemplar și se află amplasată în preajma râului Meteghan din regiunea Nova Scoția din Canada.

Chiar dacă a fost gândită ca un prototip, casa este funcțională și poate fi cumparată. În raport de cererea de pe piață, compania canadiană intenționează să construiască mai multe astfel de case. Pereții din plastic rezistă la vânturi de până la 500 kilometri pe oră, fiind realizați din module cu o grosime de 15 centimetri, fiind folosite 612.000 de sticle de plastic. Peturile au suferit un proces de transformare, fiind mai întâi fărâmițate, topite și injectate cu ajutorul unui gaz pentru realizarea unei spume din plastic care este mult mai andurantă, comparativ cu materiale tradiționale de construcții.

Spuma de plastic funcționează ca un izolator mai bun, nu atrage mucegaiuri sau egrasie și se poate monta foarte ușor. Cel mai mare avantaj este faptul că o astfel de casă poate fi construită în doar câteva zile, comporativ cu câteva luni necesare unui proiect similar cu materiale tradiționale. Problema majoră este însă prețul, costul fiind de  aproximativ 400.000 de dolari pentru  realizarea sa.