Evenimentul ZileiSocialCum arată bradul ”made in Italy” adus să împodobească centrul Timișoarei. FOTO în text

Cum arată bradul ”made in Italy” adus să împodobească centrul Timișoarei. FOTO în text

Cum arată bradul ”made in Italy” adus să împodobească centrul Timișoarei. FOTO în text
Primăria Timișoara a plătit peste 7.000 de euro pe un brad de Crăciun care a fost adus tocmai din Italia. Pomul a ajuns joi în capitala Banatului și a fost instalat în Piața Victoriei din centrul orașului. A fost nevoie de o macara pentru a-l pune în poziție verticală.

Este vorba de un brad natural, de o înălţime de aproximativ 14 metri, conform decralațiilor viceprimarului Dan Diaconu. Bradul a fost achiziționat din Italia deoarece, spun edilii timișoreni,  în țară nu s-a găsit unul așa impunător. Pe lângă costul arborelui, municipalitatea a avut de suportat și cheltuieli cu transportul agabaritic.

Acesta va fi împodobit cu led-uri, și urmează să fie aprins, în mod festiv, de Ziua națională la ora 19,40.

Zilele trcute, primarul Nicolae Robu a explicat presei de ce s-a optat penturt cumpărarea unui brad din străinătate. ”Este și greu să găsești un pom de Crăciun frumos. Nu e de unde. Au fost prin Caraș-Severin, nu știu pe unde, și nu au găsit nimic mulțumitor. Cei pe care i-au găsit sunt asimetrici, n-au găsit niciunde, efectiv. Anul trecut am avut un pom din curtea cuiva, acum doi ani a fost găsit de domnul Bere (Adrian Bere, directorul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara – n.r.) pe nu știu ce coclauri”, a spus Robu. Primarul a mai menționat că acesta s-ar putea să fie ultimul an în care se mai cumpără brad natural pentru Târgul de Crăciun, pe viitor dorindu-se a se construi unul din plastic, care să fie folosit mai mulți ani.

 


Accesează: