Evenimentul Zilei > Justitie > Cum a scăpat Borcea de închisoare? „Trucurile” chiare i-au redat milionarului libertatea
Cum a scăpat Borcea de închisoare? „Trucurile” chiare i-au redat milionarului libertatea

Cum a scăpat Borcea de închisoare? „Trucurile” chiare i-au redat milionarului libertatea

Cristi Borcea a reușit să scape de închisoare mult mai devreme folosind câteva „trucuri” ce au condus la micșorarea pedepsei.

Cristi Borcea, un nume sonor din fotbalul românesc ce a fost implicat în foarte multe scandaluri, a fost eliberat recent din închisoare, cu mult înainte de termen, ceea ce a ridicat mai multe semne de întrebare, scrie Monitoruljustitiei.

În motivarea eliberării sale condiționate, judecătorii de la Tribunalul Ilfov au menționat că Cristi Borcea „a fost eliberat în baza unui comportament adecvat în detenție, participând la diferite cursuri religioase și artistice pe perioada în care a stat închis”.

Chiar dacă s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, acționarul de la Dinamo a muncit cât a putut în diferitele închisori la care a fost ținut: Slobozia, Poarta Alba, Valu lui Traian, Jilava. El a lucrat la centrala termica, la spălătorie sau la punctul de preluare detinuți.

„Petentul (Borcea, n.r.) a aratat ca nu figureaza cu nicio sanctiune disciplinara, participand in total la peste 150 de activitati socio-educative constand in concursuri tematice, cursuri, recenzii de carti”, se arată în motivarea instanței.

Ca de obicei, judecătorii iau în considerare buna purtare a deținuților, dar mai ales activitățile la care au participat pe perioada în care au fost închiși.

Fostul patron al FC Dinamo a participat la cursuri tematice și a absolvit nu mai putin de 58 de cursuri artistice, culturale, religioase, sportive. De asemenea, a luat parte și la 24 de dezbateri din penitenciar organizate pe diverse teme.


Anul trecut, Cristi Borcea era condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor. Același dosar în care apare și faimosul dost edil al Constanței, Radu Mazăre.

Instanța a decis contopirea pedepsei din acest doar cu cea din dosarul privind transferurile jucătorilor de fotbal, iar totul a rezultat într-o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare. În final, Borcea a fost eliberat în luna noiembrie, anul 2019.