Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a influentat rochia Barbrei Streisand moda?
Cum a influentat rochia Barbrei Streisand moda?

Cum a influentat rochia Barbrei Streisand moda?

Anul acesta, ceremonia Premiilor Oscar va avea ca tema "celebrarea modei".

Laura Ziskin, producatoarea Oscarurilor, si Andre Leon Talley, editorul de la revista „Vogue”, vor organiza o expozitie in care vor fi prezentate peste 30 de rochii purtate de vedete in seara de gala de-a lungul anilor.
 
Organizatorii expozitiei, Laura Ziskin si Andre Leon Talley, vor sa transforme parada anuala a rochiilor de Oscar intr-o retrospectiva care sa le aminteasca celor prezenti cat de importante sunt tinutele purtate de vedete in aceasta seara. Expozitia „A Celebration of Oscar Fashion” se va deschide pe 30 ianuarie, dar va putea fi admirata doar de o audienta limitata, formata din cativa stilisti, jurnalisti de moda si cateva vedete.

Rochii-vedeta

Desi cei doi organizatori nu au finalizat inca toate detaliile si spera sa mai achizitioneze cateva rochii care sa le completeze colectia, este sigur faptul ca vor fi expuse peste 30 de rochii purtate pe covorul rosu de-a lungul anilor. Ce tinute vor putea fi admirate?

Doua rochii purtate de Sophia Loren, costumul alb cu sacou si pantaloni purtat de Diane Keaton, bluza Gap si fusta Valentino purtate de Sharon Stone, dar si neuitatul costum transparent purtat de Barbra Streisand in 1968, atunci cand a concurat la categoria „Cea mai buna actrita” cu celebra Katharine Hepburn, de patru ori castigatoare a acestui premiu.

„Nimeni in afara de Barbra Streisand nu ar fi putut purta acea rochie”, a declarat Talley pentru Associated Press. „A fost un moment memorabil in istoria modei”, a adaugat el.

Ce lipseste

Printre rochiile pe care Laura Ziskin si Andre Leon Talley si le mai doresc se numara rochia Versace purtata in 1993 de Ellen Barkin, rochia Halston purtata la ceremonia din 1990 de Glenn Close, dar si rochia purtata de Julie Andrews in 1965 – care a aparut pe afisul de anul trecut al Premiilor Oscar.

Organizatorii mai au insa si alte rochii in plan de achizitie. Ei incearca sa-i gaseasca pe cei care au cumparat la licitatie cateva rochii clasice purtate de celebritati in seara Oscarurilor si care ar merita din plin sa faca parte din colectia expusa de ei.
„Mia Farrow are o extra-ordinara tinuta din epoca disco”, a declarat Ziskin pentru Associated Press.

Au existat insa si persoane care au refuzat sa colaboreze, asa incat exista cateva tinute care nu vor aparea cu siguranta in cadrul expozitiei. Una dintre acestea este rochia in forma de lebada si poseta in forma de ou purtate de Bjork in cadrul ceremoniei din 2001.

Rol important

Oscarurile inseamna la fel de mult atat pentru film, cat si pentru lumea modei

Gandindu-se la cel mai bun mod de a ilustra importanta modei in cadrul Ceremoniilor Premiilor Oscar din fiecare an, Laura Ziskin si-a dat seama ca cel mai bine ar fi sa priveasca inapoi si nu inainte. Asa a venit ideea expozitiei, care incearca sa demonstreze ca istoria modei este cu adevarat influentata de rochiile pe care vedetele le imbraca in aceasta seara speciala.

„Moda face parte din ceea ce inseamna seara Premiilor Oscar. Aceasta este seara cea mai importanta din an in ceea ce priveste moda”, a spus Laura Ziskin pentru Associated Press.

„Oscarurile sunt o celebrare a modei si a stilului vestimentar. A doua zi, toata lumea vorbeste despre cine a castigat si despre cine a purtat o anumita rochie”, a completat Talley.