Conform unui rechizitoriu întocmit de procurorii DNA, omul de afaceri D.C. i-ar fi trimis şpagă lui Nicolae Bănicioiu, „ambalată” într-o cutie cu bomboanele lui preferate. Procurorii cer Parlamentului încuviinţarea urmăririi penale a politicianului, care este suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, în perioada în care era ministru al Sănătății. Direcția Națională Anticorupție a trimis 182 de volume la Camera Deputaţilor.

Potrivit rechzitoriului, primul denunț a fost depus în anul 2014 de MI, asociată a lui DC. Același lucru l-au confirmat alte două persoane, iar confirmarea a venit chiar de la D.C. Inițial, omul de afaceri a scris în declarație că șpaga către Nicolae Banicioiu o înmâna el personal, dar a revenit asupra faptelor și a afirmat că, de fapt, o trimitea prin Mihaela Irimescu. El a vorbit despre o sumă totală de 800.000 de euro, conform România TV.

În 2015, procurorii au organizat un flagrant. Mihaela Irimescu i-a oferit lui Bănicioiu o cutie cu bomboanele lui preferate, în care erau băgați banii. Bănicioiu a refuzat și flagrantul nu a ieșit.

„S-a speculat acea slăbiciune a mea pentru dulciuri”

Au fost denunțați mai mulți miniștri ai Sănătății, Eugen Nicolaescu, Nicu Banicioiu, și mai multe nume grele ale medicinei: Ionel Sinescu, Adrian Streinu Cercel, Irinel Popescu, Cătălin Cârstoiu.

Nicu Bănicioiu a reacționat, pentru sursa citată, pe tema acestui dosar al procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție. „Am văzut și eu dosarul acum, ieri și azi, când a fost trimis la Parlament. Și eu am fost surprins să citesc că a fost o tentativă de flagrant și s-a speculat acea slăbiciune a mea pentru dulciuri. Nu e o fabulație, pentru mine e ciudat modul în care s-a încercat o provocare de genul asta”, a afirmat fostul ministru al Sănătății. Nicu Băncioiu a mai spus că dosarul e „subțire”.

„Nici măcar nu e de imaginat, e o surpriză că cineva a pus la cale așa ceva. Sunt lucruri pe care doar Dumnezeu le poate înțelege, nu există niciun element concret, din ce am citit eu.”