Evenimentul ZileiPoliticaCum a ajuns un neurochirurg celebru să fie vârful de lance al PNL

Cum a ajuns un neurochirurg celebru să fie vârful de lance al PNL

Cum a ajuns un neurochirurg celebru să fie vârful de lance al PNL
Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă a explicat de ce intră în politică. Medicul deschide lista PNL la Senat pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"Sper ca se poate face o conexiune foarte buna intre politica si activitatea profesionala. Fiind un exemplu din acest punct de vedere sper ca si in politica sa ia multi exemplu de la felul cum mi-am condus eu si persoana, dar si sectia si activitatea neurochirurgicala din Romania. Fara politica nu se poate, nu se pot aplica niste legi generale in niciun domeniu. Tehnocratia e buna dar e prea limitata. Oamenii politici au vederi mai mari", a declarat acesta, întrebat de ce a intrat în politică:

Întrebat ce ar extirpa, dacă cineva i-ar cere să opereze clasa politică, Dănăilă a spus: "Eu operaţiile le fac la fel pentru toţi, pentru mine nu contează cărei clase aparţine pacientul respectiv. Ambroise Pare a fost chemat la curtea regelui Ludovic al XIV, care într-un turnir a fost accidentat la ochi, o sageată i-a pătruns prin coif (…) Când a ajuns la patul lui i-a spus: Doctore, pe mine să mă îngrijeşti ca pe un rege. Atunci i-a răspuns: „Sire, pentru mine toţi bolnavii sunt regi. Am operat boschetari, criminali, oameni mari, prim-miniştrii, miniştrii (…), dar pentru mine nu există o persoană anume, există bolnavi"

Accesează: