Am protejat-o pe prima doamnă, Hillary Clinton, pe preşedintele Bill Clinton şi întreaga lor familie cât timp am fost ofiţer în Secret Service, între 1991 şi 2003.

Până acum, trebuie să fi văzut uluitoarele imagini cu „leşinul” lui Hillary Clinton. Prin prisma întregii mele cariere în Secret Service, pot vedea cu ochiul liber ceea ce alţii nu pot: Hillary Clinton suferă de ceva grav.

„Pneumonia” sau „căldura” (invocate de staff-ul lui Clinton – n.r.) sunt scuze foarte suspecte şi voi explica de ce.

Analiza mea nu este partizană. Am avut grijă şi i-am protejat pe Clintoni ani de zile. Era de datoria mea în Secret Service să o apăr pe Hillary Clinton, şi am fost atât de aproape de Prima Familie încât Curtea Supremă m-a chemat să depun mărturie despre scandalurile în care a fost implicat Bill Clinton.

Priviţi în detaliu modul de acţiune al Secret Service în cazul Hillary Clinton. Comportamentul lor este extrem de profesional şi foarte grăitor.

La începutul video-ului, este înconjurată protector de agenţii Secret Service, ca şi de două femei din staff-ul său. Una dintre ele stă foarte aproape în spatele ei, iar cealaltă stă umăr lângă umăr şi sprijinind-o de braţ pe Hillary Clinton.

Doamna Clinton se sprijină de un stâlpii şi gardul de metal, pe care le folosim pentru a restrânge circulaţia trecătorilor şi a maşinilor în zonă.

Când microbuzul trage lângă bordură, ea are nişte mişcări foarte rigide. Se sprijină cu greutate de stâlp şi priveşte drept înainte, cu gâtul întins, în vreme ce corpul îi este sprijinit din spate şi dintr-o parte de membrii staff-ului.

Un agent deschide uşa, dar nu se înregistrează nici o mişcare de a se sui din partea lui Clinton. Ofiţerilor Secret Service nu le place să aştepte – a sta nemişcat, în ochii lor, înseamnă a fi o ţintă pentru un posibil atac – însă membrele staff-ului nu o pot mişca pe doamna Clinton.

Agenta din faţa maşinii observă situaţia, ca şi comportamentul straniu al lui Hillary Clinton. Ea se apropie de intrarea în maşină, pentru a supraveghea dacă nu se înregistrează nimic periculos, aşa cum indică procedura. Anunţă la microfon că maşina trebuie să plece. I se ordonă să rămână pe poziţie.

Agentul care a deschis uşa se deplasează pentru a le înlocui pe cele două femei din staff, apucă braţul dnei Clinton, însă, când îşi schimbă poziţiile, aceasta este aproape de a se prăbuşi.

Agentul chel, care cred că este liderul grupului, ştie ce se petrece cu Hillary Clinton, şi (lucru straniu foarte grăitor) se interpune între ea şi uşa maşinii.

În timp ce Clinton are mişcări sacadate iar picioarele i se înmoaie, agentul chel îi apucă braţul drept. O membră a staff-ului încearcă şi ea să o apuce de subsuori, pentru a o ajuta să urce.

O privire mai atentă a picioarelor dnei Clinton dezvăluie că acestea s-au înmuiat şi nu mai contribuie deloc la sprijinirea greutăţii corpului. Glezna piciorului drept alunecă pe caldarâm. În timp ce agenţii o ridică şi o împing în faţă, picioarele nu o ajută, iar ea cade din nou spre în faţă.

În acest moment, toţi ceilalţi agenţi, mai ales cel tânăr foarte brunet, se înţeleg să o acopere cu totul vederii. Noi numim manevra asta „colapsul” protejatului.

Agenţii vin atât de grăbiţi să o ascundă vederii publicului, încât pantoful ei, pe care nu îl mai poată păstra, rămâne în urma sa.

După 11 septembrie, Dick Cheney a vorbit despre felul în care a fost ridicat de Secret Service, cu ajutorul unei centuri speciale, pe care acesta o foloseşte la deplasarea persoanei protejate şi transportul la un loc adăpostit.

Hillary Clinton nu purta această centură standard.

Apoi ce am aflat? La început, că a fost „prea încălzită” şi deshidratată. Acum este vorba de pneumonie. Anterior, filme cu asemenea mişcări spastice bizare au fost atribuite unor alergii sau altor asemenea cauze.

În mod clar, toate cheagurile de sânge dinainte şi trombozele venoase, împreună cu comoţia sa cerebrală şi cotul rupt cu această ocazie dezvăluie altceva.

Încă un lucru care m-a tulburat foarte tare: după episodul medical, a mers la apartamentul fiicei sale, nu la Camera de urgenţă. Secret Service are o procedură detaliată care detaliază ce clinică trebuie folosită, în funcţie de eveniment – atac de cord, împuşcătură etc.

Este foarte relevant faptul că, indiferent de ce ar suferi, a fost tratată de specialiştii ei privaţi, în secret, şi judecând după reacţiile de după eveniment, s-au mai confruntat cu această situaţie.

Când am protejat-o pe Hillary Clinton am fost martor la ieşirile ei nervoase şi, sincer, cred că asemenea crize de nervi necontrolate nu au cum să nu afecteze sănătatea persoanei în cauză. Cred că este exact ce s-a întâmplat.