Potrivit ziarului Moskovski Komsomoleţ, tânăra de 24 de ani, studia medicina şi începuse de curând o nouă relaţie. Ea planificase să meargă în Olanda, la Amsterdam, pentru a-şi sărbători ziua de naştere. Potrivit reportajelor mass-media, anchetatorii nu exclud faptul ca motivul crimei să fi fost unul de ordin sentimental.

Părinţii fetei, îngrijoraţi, au contactat proprietarul şi l-au rugat să le permită accesul în apartament. Acolo au găsit o valiză , pe hol, cu trupul fiicei lor. Tatăl său a solicitat o ambulanţă, dar fata era deja moartă, cu gâtul tăiat. Ulterior, poliţia a raportat că n-a găsit dovezile unei lupte în apartament şi nici arme la faţa locului. Aceştia au adăugat că  imaginile de pe camerele video interne îl arată pe fostul iubit al Ekaterinei, chiar în perioada morţii sale.
 

Karaglanova a publicat în mod regulat imagini cu ea însăşi pe Instagram. Ea fusese comparată de numeroşii ei fani, cei peste 85.000, cu Audrey Hepburn. Pe lângă contul său de Instagram, a condus un faimos blog de călătorii, cu mii de abonaţi şi a lucrat ca dermatolog într-o clincă din Moscova, titrează La Stampa.