Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă teorie despre psihologia lui Hitler. Cum se comporta dictatorul nazist
O nouă teorie despre psihologia lui Hitler. Cum se comporta dictatorul nazist

O nouă teorie despre psihologia lui Hitler. Cum se comporta dictatorul nazist

Dictatorul nazist Adolf Hitler semăna perfect cu tatăl său, din punct de vedere comportamental, conform unei teorii pe care a lansat-o un istoric austriac.

Dictatorul nazist Adolf Hitler semăna foarte bine cu tatăl său, Alois Hitler, comportamentul său fiind influențat foarte mult de acesta. Teoria a fost lansată de un istoric austriac, într-o lucrare despre psihologia dictatorului nazist.

Savantul austriac Roman Sandgruber își bazează punctul de vedere pe o serie de 31 de scrisori descoperite într-o mansardă. Acestea aparțin lui Alois Hitler și au fost trimise unui bărbat care i-a vândut o fermă în satul austriac Hafeld.

Ele au ajuns în posesia lui Roman Sandgruber după ce o descendentă a bărbatului l-a abordat, cu cinci ani în urmă. Femeia i-a povestit despre scrisorile pe care le-a descoperit în podul locuinței sale.

Potrivit istoricului, Alois Hitler şi-a supraestimat capacităţile şi cunoştinţele autodidacte, la fel cum avea s-o facă și fiul său. În opinia sa, paginile dactilografiate sugerează că tatăl lui Hitler, un oficial vamal, era un „ştie tot”. Un individ care avea impresia că se pricepe și are soluții pentru orice.

„Tatăl său a dorit întotdeauna să fie un proprietar erudit care se află deasupra tuturor celorlalţi”, a declarat Sandgruber pentru dpa.

Istoricul spune că atât tatăl, cât și fiul au manifestat un dispreț față de autoritățile statului și au împărtășit sentimente anti-religioase.

Cu cine semăna perfect dictatorul nazist

Adolf Hitler s-a născut în 1889 în landul Austria Superioară și a devenit lider al partidului nazist, iar mai apoi cancelar al Germaniei. El a declanşat al Doilea Război Mondial şi a provocat uciderea în masă a evreilor şi a altor grupuri persecutate.

În cartea sa, care se traduce „Tatăl lui Hitler. Cum a Devenit Fiul un Dictator”, Sandgruber susţine, că Hitler era deja antisemit din tinereţe. El spune că acest lucru s-a petrecut în Austria Superioară, cu mult înainte să ajungă la Viena.

Versiunea originală a unei biografii a prietenului adolescent al lui Hitler, August Kubizek, arăta că dictatorul nazist s-a alăturat unui club antisemit după sosirea în capitala Austriei.