Evenimentul Zilei > Politica > CSAT se reuneşte la Palatul Cotroceni. Cine va fi noul şef al Statului Major al Apărării
CSAT se reuneşte la Palatul Cotroceni. Cine va fi noul şef al Statului Major al Apărării

CSAT se reuneşte la Palatul Cotroceni. Cine va fi noul şef al Statului Major al Apărării

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat , miercuri, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Naţional de Apărare a Ţării.

Potrivit postului Radio România Actualătăţi, pe agenda discuţiilor figurează rectificarea bugetară pentru instituţiile din domeniul securităţii şi numirea unui nou şef al Statului Major al Apărării

De asemenea, la şedinţă de va discuta şi despre obiectivele României la reuniunea NATO, care va avea loc în decembrie la Londra.

La şedinţă au fost invitaţi şi membri ai cabinetului Orban.

Potrivit sursei citate, președintele Klaus Iohannis spunea că rectificările nu sunt semnificative, dar este nevoie de ele pentru că altfel aceste instituții nu pot continua funcționarea până la sfârșitul anului.

Membrii CSAT vor mai discuta despre planul de întrebuințare a forțelor armate ale României, care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului în 2020 şi despre avizarea numirii șefului Statului Major al Apărării.

Postul de șef al Statului Major al Apărării a devenit vacant după ce generalul Nicolae Ciucă a fost trecut în rezervă, în contextul în care a fost numit ministru al apărării în guvernul Orban, potrivit rador.ro