Cruzime fără margini! Adunau animale pentru a fi ucise de câinele lor

Cruzime fără margini! Adunau animale pentru a fi ucise de câinele lor

Totul s-a petrecut în Botoșani unde o familie aduna animale  pe care le aducea acasă pentru a fi ucise de câinele de luptă.

O familie este cercetată de poliţie după ce în mediul virtual au apărut imagini în care cei doi fii și mama lor îi dau unui câine de luptă din rasa Amstaff să sfâșie o pisică. Se pare că băiatul și un frate al său, major, nu sunt la prima faptă de acest fel. Episoadele ar fi filmate și distribuite pe social media copiilor din localitate.

Vă redăm mai jos dialogul purtat de reporter şi mama copiilor:

Reporter: E adevărat că aveți un câine de luptă? Mama: Au copiii un câine, dar eu nu știu dacă e de luptă sau de ce e. Reporter: A apărut o filmare în care băiatul asmute câinele și se aude și vocea dumneavoastră. Mama: Eu, aici era, în colțul casei, nu știu ce făcea băiatul cu câinele, acolo. Eu n-am pus pe nimeni să omoare”.

Ce spune proprietarul pisicii

Proprietarul pisicii: Într-o iarnă am văzut când au omorât un câine. Mai aveau unul aici la poartă, dar l-au omorât și pe ăla. Prietena mea a adus o pisică, iar ei au dat-o la câini și au omorât-o. Reporter: Se întâmplă în mod repetat? Proprietarul pisicii: Da. Normal. Dacă nu se repeta, nici nu-l denunțam. Nu știu ce fac și de unde le aduc. Le prind de undeva și le dau la câine. Reporter: Cam câte animale au omorât cu câinele? Proprietarul pisicii: Cred că vreo 10”.

Astfel de scene înfiorătoare s-ar fi petrecut de mai multe ori

Imediat ce au văzut imaginile, polițiștii au mers la familia din comuna Vlădeni. Au găsit aici câinele care, deși face parte dintr-o rasă periculoasă, nu era înregistrat nici la poliție și nici la DSV. Furioasă după vizita agenților, sora celor doi frați a devenit violentă când la poarta casei a venit o iubitoare de animale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agresoare: Ce căutați la casa mea?!? Reporter: Aveți un câine de luptă? Ați omorât animale? Agresoare: Crezi că am omorât eu? Reporter: Eu vă întreb. Așa vă comportați și cu animalele? Agresoare: Auziți! Eu nu mă comport așa cu animalele. Dacă frații mei fac așa, e problema lor. Ieși, că te bat! Ieși! Agresata: Sunt pe domeniul public. Agresoare: Ieși!!! Băi, fato! Nu mă mai filma că te bat de te ia dracu’ !”.

Tânără agresată a depus plângere și pentru loviri

Tânăra agresată: ”Am primit și o filmare în care un câine Amstaff agresa o pisică, fiind instigat de proprietarul său, iar pe video se aude și mama care își încurajează copilul să omoare pisica. Martorii mi-au spus atunci că familia respectivă face asta de mulți ani. Omoară animale cu ajutorul câinelui, le torturează. Inclusiv eu am fost agresată, iar vecinii au primit mai multe amenințări”.

Dănuț Bratu, președinte ONG pentru protecția animalelor: ”Este greu să îți găsești cuvinte în cazuri ca acestea. Aici vorbim de un câine, probabil metis, de luptă și este o rasă periculoasă. Așa cum a atacat o pisica, poate ataca oricând și un copil dacă este pe mâinile cui nu trebuie”.  Mai multe despre acest caz înfiorător puteţi citi pe AICI.