Evenimentul Zilei > Politica > CRTICI DURE la adresa Guvernului: „A creat HAOS”
CRTICI DURE la adresa Guvernului: „A creat HAOS”

CRTICI DURE la adresa Guvernului: „A creat HAOS”

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, susține că schimbarea legislaţiei privind regimul pensiilor speciale anunţată de guvernul PSD - ALDE a creat haos în sistemul de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională.

Acesta precizează că numai la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, de vineri până marţi, au depus cereri de pensionare peste 700 de poliţişti, în timp ce de la începutul anului au solicitat ieşirea la pensie circa 3.200 de angajaţi, la care se adaugă „alte numeroase persoane cu funcţii de conducere din cadrul structurilor de apărare sau de siguranţă naţională care au înaintat în aceste zile cereri de pensionare anticipată”.

„Cererea de pensionare anticipată este o decizie personală care nu poate fi contestată legal. Nu despre legalitate e vorba aici, ci despre efectele nocive ale unor reglementări juridice care într-adevăr trebuie schimbate, dar nu haotic şi intempestiv, pentru că există riscul destabilizării unor instituţii cheie pentru siguranţa cetăţeanului”, spune Barna, conform comunicatului citat.

El opinează că „exodul” ofiţerilor din Poliţie, Apărare şi Siguranţă Naţională prin pensionarea anticipată poate crea probleme nu numai bugetului de pensii, dar şi în funcţionarea normală a acestor instituţii.

„Uniunea Salvaţi România a avut o primă iniţiativă în sensul modificării legislaţiei privind pensiile speciale prin dezbatere parlamentară, fiind deja depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege, prin care sunt eliminate pensiile speciale pentru parlamentari. Încă o dată, USR cere celorlalte formaţiuni politice să susţină adoptarea proiectului de lege prin care pensiile parlamentarilor nu mai sunt exceptate de la principiul contributivităţii şi iniţierea unei dezbateri ample cu argumente şi date concludente pentru limitarea pensiilor speciale şi a excepţiilor de la principiul contributivităţii”, se mai precizează în comunicatul USR.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: