Plaja din Mamaia s-a colorat în roșu și alb, astăzi dimineață, zeci de Moși Crăciuni alergând în ultimul antrenament din acest an pentru ediția a IV a Maratonului Nisipului din 26 martie 2017. Cei care nu au avut costume au primit din partea organizatorilor câte o căciuliță de Moș. Concurenții, constănțeni iubitori ai mișcării dar și sportivi consacrați s-au întrecut pe o distanță de 5 kilometri pe nisip. Cei care au obosit au avut voie să se oprească și să meargă, la pas, pe plajă.

Asociația sportivă Sana Sport a început deja înscrierile pentru Maratonul Nisipului 2017. Sportivi profesionişti sau amatori, din România sau din străinătate, se pot înscrie la ediţia a IV-a a evenimentului internațional, care va avea loc în data de 26 martie 2017, pe plaja din staţiunea Mamaia. Participanţii pot opta pentru una din următoarele curse: maraton individual pe distanța de 42 km, semimaraton individual 21 km și cursa individuală de 10 km.

Totodată, părinţii au posibilitatea de a alerga alături de copii lor, pe o distanţă de 1 km, în cadrul cursei “Family Run”, eveniment care are ca scop  promovarea sportului în familie şi lupta împotriva obezităţii infantile, fenomen care ne plasează pe locul al II lea în Europa. La primele trei ediţii, Maratonul Nisipului a adunat la start peste 1.600 de iubitori din 15 ţări, iar la ediţia din 2017 organizatorii se aşteaptă la un numar de peste 1000 de participanți.