Evenimentul Zilei > International > Crocodilul dăruit de Fidel Castro face victime
Crocodilul dăruit de Fidel Castro face victime

Crocodilul dăruit de Fidel Castro face victime

Un bărbat a fost spitalizat după ce a fost muşcat într-un acvariu din capitala Suediei, Stockholm, de un crocodil, care fusese oferit de fostul preşedinte cubanez Fidel Castro (1926-2016), a informat mass-media suedeză. 

Bărbatul, în vârstă de 75 ani, se afla la o petrecere privată a acvariului din cadrul muzeului în aer liber de la Skansen, când a deschis accidental peretele de sticlă de securitate şi a fost muşcat de mână de crocodil, potrivit unor declaraţii acordate de poliţie ziarului Aftonbladet.

Acvariul deţine doi crocodili cubanezi, numiţi Castro şi Hillary, dintr-o specie rară din care mai există doar câteva sute de exemplare în Cuba şi în unele grădini zoologice din străinătate.

Potrivit declaraţiilor acordate ziarului Svenska Dagbladet de directorul acvariului, Jonas Wahlstrom, crocodilii au fost dăruiţi personal de Castro unui cosmonaut rus, când acesta vizitase Cuba în 1978.

Cosmonautul i-a cedat apoi grădinii zoologice din Moscova care, în 1981, i-a oferit lui Wahlstrom, deoarece acvariul din Skansen avea instalaţii mai bune pentru a găzdui cele două reptile.

Acvariul a informat că a întărit măsurile de securitate pentru a evita repetarea incidentului, însă nu a dezvăluit care dintre cei doi crocodili a fost agresorul.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: