Croaţia, victorie cu emoţii

Croaţia, victorie cu emoţii

Croaţia a învins una dintre gazdele turneului final, Austria, în primul meci al grupei B, desfăşurat pe stadionul Ernst Happel din Viena.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Modrici, dintr-un penalty obţinut de Ivica Olici în minutul 4. Austriecii au avut posesie superioară, centrările au creat pericol în careul croat, dar a lipsit finalizarea. Croaţii nu au strălucit decât prin Olici, care i-a chinuit groaznic pe fundaşii lui Hickersberger. COMENTARIUL MECIULUI:

Final de meci la Viena cu Croaţia câştigând mai greu decât ne-am fi aşteptat. Puţin spectacol şi multă emoţie în acest prim meci al grupei B, din care mai fac parte Germania şi Polonia.

Min 90. Kienast trimite cu capul pe lânga poarta lui Pletikosa. Vârful austriac a avut şansa egalării!

Min 87. Un suporter croat a intrat pe teren, pentru a-i "vizita" pe antrenorul Slaven Bilici şi elevii săi de pe bancă!

Min 85. Iese omul meciului, Ivica Olici, înlocuit de Vukojlevici. Antrenorul Bilici este foarte preocupat de defensivă în aceste momente de dominare clară a austriecilor.

Min 82. Este curios că atacanţii austrieci ajung să lovească balonul cu capul în careul croaţilor, care au fundaşi centrali foarte înalţi. Ceea ce le lipseşte însă gazdelor este precizia!

Min 80. Nou-intratul Korkmaz obţine o lovitură liberă şi Vastici este aproape de egalare. Faza continuă, mingea ajunge la Harnik, care trimite puternic, dar peste poarta lui Pletikosa! Austria domină din nou!

Min 72. Ivanschitz încearcă şutul de la 25 de metri, dar căpitanul Austriei trimite peste! Min 69. Olici este în formă maximă. Singura şansă a fundaşilor austrieci este faultul. Prea puţin spectacol ne-a oferit până acum Modrici, unul dintre "vrăjitorii" lui Slaven Bilici.

Min 63. Cel mai bun marcator din lotul de Euro al Austriei intră pe teren. Ivica Vastici are origini croate, dar a marcat 15 goluri pentru naţionala Austriei! Min 61. Modrici driblează superb pe dreapta, centrează, dar un fundaş austriac respinge din faţa lui Olici.

Min 52. Bilici a schimbat puţin tactica şi jucătorii săi ţin mai mult mingea în terenul advers, comparativ cu prima repriză.

Min 48. Kranjcar încearcă lobul de la marginea careului mare, după o acţiune excelentă a lui Ivica Olici, cel mai bun jucător de până acum!

Min 46. Începe a doua repriză a meciului dintre Austria şi Croaţia. Croaţii au un gol avantaj şi trebuie să mai marcheze încă unul pentru a scăpa de emoţii pe final de meci.

Min 45. Final de primă repriză la Viena şi Croaţia trebuie să schimbe ceva în jocul ei. Chiar dacă au avantaj, croaţii joacă destul de riscant în defensivă, iar Austria a avut iniţiativa în finalul primei părţi!

Min 43. O centrare de pe stânga ajunge pe fruntea mijlocaşului austriac Standfest, care trimite puţin peste poartă! Min 41. Austriecii domină finalul de repriză şi centrările în careul croat sunt destul de periculoase. Portarul Pletikosa are mult de lucru în aceste momente. Martin Harnik îşi face foarte bine treaba pe dreapta atacului Austriei!

Min 38. Contraatac superb al croaţilor, care din trei pase ajung la marginea careului austriac. Olici greşeşte însă pasa decisivă.

Min 29. Olici driblează superb şi Pogatetz trebuie să îl faulteze. Arbitrul nu îi acordă al doilea galben elveţianului, deşi faultul a fost intenţionat.

Min 27. Fazele fixe pot fi salvatoare pentru echipele mai slabe. O centrare bună poate aduce egalarea pentru Austria, care are jucători destul de înalţi.

Vedeta Austriei, mijlocaşul Ivanschitz nu a arătat mai nimic până acum. Croaţia de astăzi însă nu seamănă deloc cu cea care a învins Anglia pe Wembley, în preliminarii.

Min 20. Austriacul Saumel primeşte al doilea galben al meciului, pentru un fault din spate.

Min 13. Meciul nu impresionează prin spectacol, responsabili de acest aspect fiind suporteri croaţi. Pe teren, croaţii îşi fac ocazii din "mila" austriecilor, extrem de neatenţi în defensivă!!!

Min 6. Primul şut pe poarta al austriecilor, Pletikosa reţine sigur.

Se pare că sunt probleme pentru Austria, care se apără cu doar trei fundaşi. Croaţii găsesc destul de bine spaţii spre poarta austriacului Macho.

Min 3. Penalty pentru Croaţia!!! Pogatetz l-a faultat pe Olici şi arbitrul a acordat lovitură de pedeapsă. Modrici execută pe centru, dar înscrie. 1-0 pentru Croaţia. Galben pentru Pogatetz.

Min 1. A început meciul de pe Ernst Happel Arena, cu Austria jucând într-un sistem de joc interesant, 4-3-3. Să vedem dacă antrenorul Hickersberger a găsit soluţia salvatoare pentru gazde!

După ce Elveţia a pierdut nemeritat primul său meci la Euro, www.evz.ro vă invită să urmăriţi evoluţia celeilalte organizatoare a turneului final, Austria.

Prezentă în premieră la Campionatul European, Austria pare a avea probleme cu disciplina la lot, selecţionerul Hickersberger reclamând lipsa de seriozitate a unor jucători.

În schimb, Croaţia se aşteaptă la un meci destul de uşor, lucru de înţeles atunci când ai în echipă jucători ca Petrici, Srna sau Niko Kovaci şi adversari clasaţi pe un modest loc 106 al clasamentului FIFA.

Ne puteți urmări și pe Google News